Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Nikola Kažić izabran za predsjednika OSCG

Kažić će na poziciji prvog čovjeka OSCG naslijediti Cvetka Pajkovića i biće najmlađi predsjednik u istoriji

Nikola Kažić novi je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG). Na izbornoj sjednici Skupštine OSCG koja je održana u hotelu “Voco” u Podgorici, Kažić je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata i biće predsjednik Saveza u naredne četiri godine.

Kažić će na poziciji prvog čovjeka OSCG naslijediti Cvetka Pajkovića i biće najmlađi predsjednik u istoriji.

“Želim da se zahvalim svim odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori i svim delegatima na današnjoj Skupštini koji su mi ukazali jednoglasnu podršku da postanem najmlađi predsjednik u istoriji OSCG. Svakako da mi to pričinjava veliku čast, veliko zadovoljstvo, ali i najveću moguću odgovornost i obavezu za dalji rad i razvoj odbojke u Crnoj Gori. Ono što je posebno interesantno i na čemu ćemo svakako raditi jesu naše mlađe kategorije i mlađe selekcije, jer smatram da iz naših klubova dolazi dosta perspektivnih odbojkašica i odbojkaša, gdje će OSCG dati puni doprinos njihovom razvoju, uložiti u njih i bolje uslove za razvoj odbojke u Crnoj Gori uopšte i smatram da smo na dobrom putu da to i realizujemo. Imaćemo puno inovacija, drugačiji, moderniji pristup svemu tome, a smatram da sam kroz obavljanje funckije direktora reprezentativnih selekcija OSCG sve mogao da sagledam i da polako počnem da sprovodim, što će mi biti svakako olakšanje u budućem radu i da nastavimo istim tempom”, kazao je Kažić.

Nikola Kažić, koji je u igračkoj karijeri nosio dresove Budućnosti, Studentskog Centra, Mornara i Studentija iz Tirane, bio član bio je član i kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore, juniorske, univerzitetske i seniorske reprezentacija Crne Gore, a nakon završetka karijere bio je statističar i trener, naslijedio je na poziciji predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića, koji je nakon 12 godina na rukovođenja OSCG ispraćen gromoglasnim aplauzom svih delegata na Skupštini.

Na izbornoj sjednici Skupštine OSCG imenovan je i novi Upravni odbor OSCG u sastavu: Nikola Kažić, Ivan Mrvaljević (izvršni rukovodilac direkcije za investicije i razvoj EPCG), Radule Raonić (izvršni direktor kompanije PER AQUA – voda DIVA), Petar Vukčević (vlasnik kompanije Petex), Ksenija Božović (predstavnica udruženja trenera), Nevena Terzić (predstavnica udruđenja sudija) i Mina Dragović, naša reprezentativka i član iz reda aktivnih sportista.

Na redovnoj sjednici Skupštine OSCG, koja je prethodila izbornoj, usvojen je izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem i izvještajem revizora za 2023. godinu, kao i plan rada OSCG za period 2024-2025, izmjene i dopune Statuta, a takođe je usvojena i izmjena odluke o trening kompenzaciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve