Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Nije samo Vučić, i Erdogan se razumije u fudbal: Budućnost je naša

Imun na igre i rezultate reprezentativaca Turske nije ostao ni predsjednik Redžep Tajip Erdogan koji je nakon eliminacije od Holandije sišao iz lože i ušao u svlačionicu selekcije i čestitao Monteli na igri.

Poznato je da Srbija ima predsjednika koji je najveći srtručnjak za sve oblasti javnog života i da je njegov sud ključan prilikom donošenja svih odluka u zemlji, a uspjeh reprezentacije Turske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj pokazuje da slične karakteristike imaju i neki drugi politički moćnici.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj je selekcija Turske, koja je sinoć eliminisana od Holandije (2:1), iako je dugo vodila i bila na dobrom putu da se plasira u polufinale.

I pored eliminacije u četvrtfinalu reprezentativci Turske ispračeni su aplauzima domaćih navijača, ali i rivala. što potvrđuje da publiku ne možete prevariti i da konačan rezultat ne mora uvijek biti ogroman, ako na terenu pružite maksimum gledaoci će to da prepoznaju i nagrade.

Imun na igre i rezultate reprezentativaca Turske nije ostao ni predsjednik Redžep Tajip Erdogan koji je nakon eliminacije od Holandije sišao iz lože i ušao u svlačionicu selekcije i čestitao Monteli na igri.

Aleksandar je reprezentativce koje je sam izabrao ispratio avionom, ali ih nije dočekao prilikom povratka iz Njemačke, čak mu je problem i letjelica kojom su aterirali na surčinski aerodrom.

Erdogan je bio u društvu ministra sporta Osmana Aškina Baka i predsjednika Turskog fudbalskog saveza Mehmetom Bjukekšijem.

“Hvala vam i čestitke na sjajnoj igri, bez obzira na rezultat za nas ste šampioni. Prezadovoljni smo a u ekipi je budućnost i vjerujem da će nastaviti sa sjajnim rezultatima. U top osam smo, uskoro se nadamo i naslovu šampiona”, kazao je Erdogan.

I kapiten Hakan Čalhanoglu, selektor Montela, smatraju da nisu razočarali, naprotiv!

“Hvala svima koji su dopriniejli našem nastupu. Imali smo odličan turnir. Svi smo sada jako tužni, ali nadam se da ćemo postići još više. Nažalost, to je sve! Daleko smo dogurali. Srećni smo što smo u našoj zemlji stvorili takvu empatiju. U fudbalu postoje i porazi, ali naša je pobjeda da su nas navijači ispratili ovacijama stajući na noge, nakon završetka utakmice, što je dobar znak.  Nismo dobro krenuli u drugo poluvrijeme i primili smo gol. Nakon drugog primljenog gola prešli smo na duga dodavanja. To se događa. Velika mi je čast što sam dio ove ekipe i ostavrenog rezultata,” kazao je kapiten i dodao.

Selektor reprezentacije Turske, legendarni italijanski napadač Vićenco Montela vjeruje da njegov tim vrijedi mnogo i da pripada samom vrhu evropskog, a time i svjetskog fudbala i da je po kvalitetu Turska među pet najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Najmlađa smo bili ekipa na turniru, i eto platili danak nedostatku iskustva. Mogli smo u pojedinim trenucima i bolje. Navijači iz svih neutralnih zemalja počeli su nas voljeti zbog posebnosti, ekipne i pojedinačne. Moramo se držati toga. Kvalitetom i igrama Turska je sada međ pet najboljih selekcija u Evropi”, kazao je Montela.

Da su azista neutralni navijači bili oduševlejni časom fudbala svjetskoj sili Hoalndiji do poluvremena pokazuju brojne reakcije.

Čak je i jedan do najvećih hokejaša svih vremena, kapiten Vašington Kapitalsa jeburno proslavio gol Turske Holandiji, što je objavila njegova supruga na Instagramu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve