Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

Nedostaje još ostavka Đura Marića

Kovačević i Krcić imali su moralnu obavezu da ostavke podnesu kada se pokazalo da gotovo kompletna reprezentacija ne poštuje državne simbole, ali su se na takav potez odlučili tek pred završne pripreme za Olimpijske igre.

Iz VPSCG samo mjesec i po prije početka Olimpijskih igara bukvalno su pobjegli potpredsjednik VPSCG Siniša Kovačević i predsjednik Skupštine VPSCG Mirza Krcić.

Kovačević i Krcić imali su moralnu obavezu da ostavke podnesu kada se pokazalo da gotovo kompletna reprezentacija ne poštuje državne simbole, ali su se na takav potez odlučili tek pred završne pripreme za Olimpijske igre.

Kovačević je u saopštenju dostavljenom medijima objavio da je podnio ostavku na tu funkciju.

“Podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika VPSCG zbog nezadovoljstva načinom funkcionisanja i odnosima u VPSCG. Seniorskoj nacionalnoj selekciji želim uspješan rezultat na predstojećim Olimpijskim igrama kao i mlađim nacionalnim selekcijama uspjehe u takmičarskim obavezama koje su pred njima”, navodi se u ostavci Kovačevića.

Kovačević je predsjednik Primorca iz Kotora, koji je nedavno osvojio titulu prvaka Crne Gore i poslije 16 godina vratio trofej u Kotor.

Krcić smara da u Savezu nedoastaje međusobnog uvažavanja, Foto: VPSCG

Krcić je saopštio da se sa te funkcije povlači zbog neslaganja sa načinom rada i odnosom između organa VPSCG.

“Oni su bili neophodni kako bi imali bolje međusobno uvažavanje, iskren odnos i djelovanje u ime i za VPSCG. Članovima (klubovima) i delegatima Skupštine se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji, a svim našim reprezentativnim selekcijama želim puno uspjeha na takmičenjima koja slijede”, kazao je Krcić.

Očigledno predsjednik VPSCG Đuro Marić ne smatra da je odgovoran za nepoštovanje državnih simbola od strane stručnog štaba i reprezentativaca, ali ni da snosi krivicu za poremećene odnose u vaterpolo organizaciji o kojima pričaju Krcić i Kovačević.

S.R.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Šrauba
13.06.2024-19:19 19:19

Dva štiha
Ovome prvome barem znaš da je crkvenjak velikosrpske politike ali bio i ostao isti.
A ovaj preletač ne zna se đe je sve bio i koliko je partija promijenio zbog golog interesa.
Jadan li je vaterpolo sport i tradicija njegova kad su ova dvojica rukovodstvo.

Ajkula
13.06.2024-19:34 19:34

J. se njima za državne simbole.
Svađa je opet zbog foteljai apanaža.
Nema grđega od ovoga čuvenoga “vaterpoliste” iz Plava koji jedva zna plivat.