Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Milorad Peković: Momci su dali sve od sebe

Dečić je sinoć nakon penal serije eliminisana od Helsinkija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, iako je bio jako blizu plasmana u četvrtu rundu.

I fudbaleri Dečića završili su ovosezonsko učešće u evropksim kupovimima, a Crna Gora je nakon nekoliko zaista mračnih sezona imal nešto bolju sezonu na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Dečić je sinoć nakon penal serije eliminisana od Helsinkija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, iako je bio jako blizu plasmana u četvrtu rundu.

Naš šampion nakodnadio je gol zaostatka iz prvog susreta, pobijedio u regularnom dijelu 2:1, i mao tokom meča, pogotovo u prvom poluvremenu nekoliko izglednih šansi da ostvari i ubjedljiviji trijumf, ali nije uspio.

U produžetcima za 30 mintua nije bilo golova, tako su penali odlučili pobjednika, iako je Dečićpenal za pobjediu i prolazak, ali na kraju nije uspio, pošto je šut Camaja golman Helsinkija Najhaus odbranio.

“Šteta što se nismo nagradili za sve što smo uložili, ali fudbal je nekad takav, momci su dali sve od sebe, zaista sam ponosan na njih. Imali smo svoju šansu, međutim ispali smo, ali nemamo čega da se stidimo”, rekao je trener Dečića Milorad Peković.

Dečić je poveo preko Puleja, imao nekoliko šansi, ali je do kraja prvog poluvremena primio gol. Potom je Mašović u sudijskoj nadoknadi zatresao mrežu i uveo meč u produžetke.

“Ušli smo dobro u utakmicu, imali incijativu, imali želju, hrabrost, nismo srljali, vidio se karakter i kvalitet koji imamo. Ipak, nismo imali sreću da iskoristimo neku od šansi u prvom poluvremenu. I taj primljen gol u finišu prvog dijela nas je poremetio i izbacio ritma. Trebalo nam je vremena u drugom poluvremenu da se ponovo pronađemo. Imali smo neke situacije i tu, dali gol na kraju i opet kažem velika šteta za nas i momke što se nisu nagradili za sve što smo uradili tokom ove utakmice i ljeta”, kazao je Peković.

Evropsko ljeto je bilo uspješno za crnogorski fudbal – poput Dečića, i Mornar je, u istorijskom nastupu, zaustavljen u 3. kolu, dok je Budućnost eliminisana u drugoj rundi.

“I mi i Budućnost i Mornar smo pokazali da nije baš sve negativno kako se priča o crnogorskom fudbalu. Sve što je urađeno ovoga ljeta treba da bude jedan podstrek i temelj za dalje korake, kako nama tako i svima u crnogorskom fudbalu i da te smjernice pratimo. Da ovo ne bude samo epizoda, da se ponovi već sljedeće ljeto i da se tako vidi da se radi, ulaže trud i energija, da momci napreduju, te da ovo bude neki standard. Pa da sljedeće godine imamo dobru ulogu u evropskim takmičenjima”, zaključio je Peković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve