Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Milorad Kosanović: Zvezda igra namještene utakmice

Kosanović je svjestan da sa kadrovima iz beogradskog podzemlja koji su odani partiji i Crvenoj zvezdi, a koji su okupirali FSS i veliki broj klubova nema boljitka.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović potvrdio da Crvena zvezda igra namještene utakmice i da nekoliko klubova u Srbiji se sklanja šampionu Srbije, a protiv Partizana igra na “nož”.

Kosanović je za “Informer” istakao da je već jasno da će crveno-beli biti prvaci na kraju sezone i da u Srbiji zbog sklanjalica Crvenoj zvezdi dileme nema godinama.

“Partizan ne može nikako da stigne Zvezdu, to znamo već tri godine. Zvezda ima svu prednost na svojoj strani i ona gazi. Tri-četiri kluba igraju za Zvezdu ovu prvenstvo, tako da je takmičenje završeno. Samo onaj ko se pravi blesav i lud neće to da vidi. Terzićev sin je predsednik OFK Beograda, a kum mu je trener. To je sramota što se to tako radi. Gdje je fudbalska škola Vojvodine, Partizana i OFK Beograda. Mi ne pravimo više igrače, mi kupujemo škart iz Afrike i Azije”, rekao je on.

Kosanović je pričao i o stvarima koje treba da se promjene u srpskom fudbalu kako bi ponovo došlo do napretka.

Kosanović je svjestan da sa kadrovima iz beogradskog podzemlja koji su odani partiji i Crvenoj zvezdi, a koji su okupirali FSS i veliki broj klubova nema boljitka.

“Moraju da se obnove institicije, tu moraju da rade ljudi koji su ozbiljni i stručni. Mi moramo da menjamo sve da postavimo fudbal na zdrave noge. Ne treba neko da tu bude zato što je nečiji rođak ili kum. Ja to pričam već deset godina, da moramo da se uozbiljimo. Kupujemo kojekav škart iz Afrike i Azije. Na kraju si ti taj koji dobijaš po nosu”, objasnio je Kosanović.

Problem namještenih utakmica u Srbiji je višeslojan. Činjenica da se nekoliko klubova sklanja Crvenoj zvezdi, a da isti ti timovi igraju na nož protiv Partizana stvara i neke druge vidove neregularnosti

Crvene zvezda ključne utakmice igra odmornija, dok rivali moraj u svakom meču d aigraju na “nož”, tako da češće dolazi i do povreda i mečevima protiv Zvezdinih prijateljskih klubova kakvi su OFK Beograd, Jedinstvo sa Uba, Železničar, Tekstilac, IMT…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve