Nedjelja, 7 Jula, 2024
Rubrika:

Milena Raičević: Nije prijatno što sam na ovaj način tražila i dobila ono što mi pripada

Prije dva dana Evropski arbitražni rukometni sud u Beču je donio presudu po kojoj je ŽRK Budućnost u obavezi da rukometašici Mileni Raičević isplati sve neisplaćene zarade za sezonu 2020/21 sa zakonskom zateznom kamatom počev od 01. avgusta 2021. godine.

Crnogorska rukometašica, Milena Raičević, u posljednje vrijeme bila je u centru pažnje zbog tužbe i rastanka sa ekipom Budućnosti, poslije 15 godina provedenih u Podgorici.

Prije dva dana Evropski arbitražni rukometni sud u Beču je donio presudu po kojoj je ŽRK Budućnost u obavezi da rukometašici Mileni Raičević isplati sve neisplaćene zarade za sezonu 2020/21 sa zakonskom zateznom kamatom počev od 01. avgusta 2021. godine.

U razgovoru za Meridian sport, rukometašica koja je sa “plavima” dva puta stizala do titule šampiona Evrope je istakla da joj nije prijatno što je na ovaj način morala da traži ono što zaslužuje.

Da li joj žao što se nije na ljepši način rastala sa klubom u kome je provela najveći dio karijere?

“Svakako da mi nije prijatno sto sam na ovaj način tražila i dobila ono što mi pripada i što sam morala tražiti pred kraj karijere drugu opciju i klub u kojem ću završiti karijeru. Bez obzira na sve, Budućnost je moj klub koji volim najviše, kao i sve ljude u njemu. Ne nosim žal , čak naprotiv. Oni će i dalje imati posebno mjesto u mom srcu kao neodvojivi dio mene”.

Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Krajem prošle godine potpisala je ugovor sa Rapidom iz Bukurešta sa kojim će ove sezone u okviru grupe B Lige šampiona igrati protiv Budućnosti.

“Emocije svakako postoje i nemoguće ih je staviti po strani, ali profesionalac sam koji uvijek daje sve od sebe. Tako će biti i ovoga puta. Budućnosti želim svaku sreću i da ostvare rezultate puno bolje nego prošle sezone za šta postoje preduslovi obzirom na sastav koji su napravili za sljedecu sezonu. Ali, sad sam igrač Rapida i daću sve od sebe da moj tim pobijedi”, rekla je Milena Raičević.

Problem sa klubom prenio se i na reprezentaciju.

Posle tri uzastopna nastupa rukometašice Crne Gore su ostale bez plasmana na Olimpijske igre.

Veći dio crnogorske javnosti je za ovaj neuspjeh okrivio selektorku Bojanu Popović koja je i pored problema sa povredama pojedinih rukometašica izostavila sa spiska Milenu Raičević

“Sve što sam imala da kažem na tu temu rekla sam nakon što je spisak za Svjetsko prvenstvo izašao. Ni sad nemam ništa više dodati. Šteta je što nijesmo iskoristili sjajnu priliku da se po četvrti put plasiramo na Olimpijske igre. Bila je to ogromna šansa koju smo propustili kao i šansu na Svjetskom prvenstvu da se borimo za medalju. Djevojkama svakako ne zamjeram ništa jer su se borile kao prave lavice i dale su sve od sebe. Falilo je sportske sreće i nekih pametnijih odluka”, rekla je Raičević.

Budućnost
Foto: MOK

Nakon turnira u Ulmu, Bojana Popović je najavila da će mjesto selektora Crne Gore u narednom periodu obavljati neko drugi, a Milena Raičević za naš portal ističe da će i dalje biti na raspolaganju reprezentaciji Crne Gore.

“Navela sam već da sebe smatram profesionalcem i kad su klub i reprezentacija u pitanju. Ko god da je selektor ako me pozove ja ću se odazvati i dati sve od sebe što mogu u datom momentu. Kao što sam poštovala izbor selektorke da me ne pozove tako bih poštovala i da me ona ili neki drugi selektor ne pozove. Crna Gora je vječna a selektori i igrači su prolazni. Kada to shvatimo svima će nam biti bolje”,kazala je Milena Raičević.

Kada su ciljevi za narednu sezonu u pitanju Milena Raičević se nada da će se vratiti u u reprezentaciju i da pokuša da osvoji titulu sa Rapidom.

“Što se kluba tiče cilj je da pokušamo u domaćem prvenstvu više namučiti CSM, s obzirom da su oni i iduće godine prvi favoriti za osvajanje titule. Takođe, želimo i da u Ligi šampiona dođemo do plej-of utakmica što bi značilo da napravimo korak naprijed u odnosu na prethodnu sezonu. Naravno prevashodni cilj je da ostanem zdrava i da dam puni doprinos uspjesima Rapida i ako me budući selektor/ka pozovu uspjesima Crne Gore na reprezentativnom planu”, rekla je Milena Raičević za Meridian sport.

Za kraj imala je poruku za bivši klub, navijače i crnogorsku javnost.

“Želim mom klubu svaku sreću na sportskom i poslovnom planu , da prevaziđu tekuće probleme, a radujem se i našim susretima u Ligi šampiona. Crnogorsku javnost pozivam da u što većem broju podrže Budućnost u predstojećoj sezoni u Ligi šampiona, a to djevojke koje nose plavo-bijeli dres zasluzuju, jer one su prave heroine i naše zlatne lavice”, zaključila je Milena Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve