Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović odlikovao Filipa Radovića Ordenom Crnogorske zastave za istorijski uspjeh na Paraolimpijskim igrama

Uručujući odlikovanje, predsjednik Milatović je istakao da je Radović osvajanjem još jednog paraolimpijskog odličja, ispisao novu stranicu u istoriji crnogorskog sporta, te da je svojim izvanrednim nastupom porodicu, Crnu Goru i sve nas učinio ponosnim

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u Rezidenciji na Cetinju članove crnogorskog paraolimpijskog tima Filipa Radovića, Maju Rajković i Milana Đinovića, koji su našu državu predstavljali na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Tom prilikom, predsjednik države je odlikovao Ordenom Crnogorske zastave trećeg stepena stonotenisera Filipa Radovića, koji je u Parizu osvojio bronzanu medalju za našu zemlju.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Filip je prvi sportista u individualnoj konkurenciji koji je odlikovan od strane predsjednika Crne Gore.

Uručujući odlikovanje, predsjednik Milatović je istakao da je Radović osvajanjem još jednog paraolimpijskog odličja, ispisao novu stranicu u istoriji crnogorskog sporta, te da je svojim izvanrednim nastupom porodicu, Crnu Goru i sve nas učinio ponosnim.

“Podsjetio je da je Filipova medalja Crnu Goru svrstala među 80 država osvajača odličja na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, što je izuzen uspjeh za našu državu”, navode iz kabineta Milatovića.

Takođe, on je čestitao svim sportistima na sjajnom predstavljanju naše zemlje u Parizu, ukazavši da je samo učešće na Paraolimpijskim igrama veliki uspjeh, ali i podstrek za dalju posvećenost i napredovanje u karijeri.

“U tom smislu, poručio je da je sada na donosiocima odluka da pruže snažniju podršku sportistima i unaprijede sportsku infrastrukturu, kako bi u našoj zemlji mogli da nastave sa treninzima, usavršavanjem i postizanjem vrhunskih rezultata na budućim tamičenjima”, dodaje se u saopštenju.

Filip Radović je kazao da mu dodijeljeno odlikovanje predstavlja čast, ali i obavezu da nastavi sa postizanjem odličnih rezultata.

Tokom razgovora, sportisti su Predsjedniku zahvalili na prijemu i ukazanoj časti, istakavši da će i u narednom periodu nastaviti da sa ponosom brane boje Crne Gore.

Orden Crnogorske zastave trećeg stepena dodjeljuje se za naročite zasluge za Crnu Goru, a Radović kao jedan od najtrofejnijih sportista u državi postao je simbol crnogorskog sporta.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve