Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

Mbape neće za reprezentaciju Marin Le Pen

Mbape je pozvao svoje zemljake da 30. juna i 7. jula na izborima glasaju protiv Marin Le Pen, desničarke koja je ovog mjeseca ostvarila uspjeh na izborima za Evropski parlament.

Najbolji francuski fudbaler Kilijan Mbape progovorio je tokom Evropskog prvenstva u fudbalu i o politici.

Mbape je pozvao svoje zemljake da 30. juna i 7. jula na izborima glasaju protiv Marin Le Pen, desničarke koja je ovog mjeseca ostvarila uspjeh na izborima za Evropski parlament.

“Pozivam da se glasa protiv ekstremista koji žele da podijele zemlju. Hoću da budem ponosan dok nosim ovaj dres, neću da predstavljam zemlju koja ne simboliše moje vrijednosti”, kazao je Embape, rođen u predgrađu Pariza, u braku roditelja kamerunsko-alžirskih korjena.

Na izborima za Evropski parlament Marin Le Pen je sa svojom strankom “Nacionalno okupljanje” osvojila 30 mandata, a stranka aktuelnog predsjednika Francuske Emanuela Makrona, “Preporod”, 13.

Nakon što su sabrani rezultati izbora, Makron je raspustio vladu Francuske i najavio parlamentarne izbore, koje je i raspisao.

“Znamo da je ovo ključni trenutak u francuskoj istoriji. Ovo je događaj bez presedana. Generacija smo koja može da napravi razliku. Možemo da vidimo da ekstremisti kucaju na vrata moći i imamo šansu da oblikujemo budućnost svoje zemlje. Ta situacija je važnija od naše utakmice protiv Austrije u ponedeljak”, kazao je Mbape.

Francuski fudbalski as se često prethodnih godina sastajao sa predsednikom Makronom, a najčešće pri dodjeli velikih medalja ili na prijemima poslije uspjeha “trikolora”.

Fudbalski savez Francuske izdao je u vezi sa izborima saopštenje, u kojem je naglasio da je veoma privržen slobodi izražavanja, ali je apelovao na novinare da ne postavljaju pitanjima francuskim fudbalerima, da ne bi bili zloupotrebljeni u političke svrhe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve