Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Mahučih senzacionalno oborila rekord Kostadinove

Mahučih je na mintingu Dijamantske lige u Parizu senzacionalno preskočila dva metra i deset centimetara i tako nadmašila čuvenu Bugarku

Ukrajinska atletičarka Jaroslava Mahučih oborila je svjetski rekord u skoku u vis, star 37 godina, a koji je bio u vlasništvu Bugarke Štefke Kostadinove.

Mahučih je na mintingu Dijamantske lige u Parizu senzacionalno preskočila dva metra i deset centimetara i tako nadmašila čuvenu Bugarku.

Ukrajinka je za centimetar nadmašila rekord Kostadinove, koji je na Svjetskom prvenstvu u Rimu 1987. godine postavila do danas važeći svjetski rekord.

Mahučih je novim svjetskim rekordom osvojila prvo mjesto na mitingu Dijamantske lige u Parizu, ispred Nikol Olislagers iz Australije i Angeline Topić iz Srbije.

Dvostruka olimpijska šampionka kenijska atletičarka Fejt Kipjegon poboljšala je danas svoj svjetski rekord u trci na 1.500 metara na takmičenju Dijamantske lige u Parizu.

Dvostruka aktuelna svjetska šampionka Kipjegon pobijedila je rezultatom 3:49,04 minuta i popavila sopstveni svjetski rekord.

Prethodni svjetski rekord od 3:49,11 postavila je prošlog juna.

Prije današnjeg takmičenja ona je trčala samo dva puta, na 1.500 i 5.000 metara zbog problema sa mišićima, a sredinom juna je na državnom prvenstvu potvrdila učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve