Petak, 5 Jula, 2024
Rubrika:

Letonija nemilosrdna protiv Gruzije

Gruzija koju sa klupe predvodi bivši trener Budućnosti Aleksandar Džikić bila je ravnopravan rival samo tokom prve četvrtine.

Košarkaši Letonije, koji su domaćini kvalifikacionog turnnira za Olimpijske igre, ubjedljivo su pobijedili Gruziju sa 88:53.

“Arena” u Rigi je bila raspordata, preko 10.000 navijača došlo je da podržu ekipu Luke Bankija, i uzvratili su Letonci na najbolji mogući način.

Gruzija koju sa klupe predvodi bivši trener Budućnosti Aleksandar Džikić bila je ravnopravan rival samo tokom prve četvrtine, kakoju su završili minutom od jednog poena, bilo je 14:13 za Letoniju.

U nastavku utakmice raspucali su se domaći košarkaši, koji su pogađali trojke iz svih pozicija, a sve je pokrenuo Ričard Lomažs, usljedile su još četiri vezane trojke domaćih za delirijum domaće publike.

Šut za tri poena je svakako najjače oružje ekipe koja je bila hit posljednjeg Mundobasketa, i koja inače igra “small ball ” košarku.

Od pet vezanih trojki Letonije tri je ubacio Davis Bertrans (ispostaviće se kasnije njegovi jedini poeni na meču).

Druga dionica iznosila je 28:11 za domaće košarkaše i odredila dalji tok meča.

Probali su Gruzini u trećoj dionici da zaustave koliko toliko sjajan protok lopte Letonije, ali već u posljednjoj dionici nova rapsodija domaćih koji igraju bez prve zvijezde, od skoro i NBA šampiona Kristafa Porzingisa.

Na kraju ubjedljiva pobjeda, i poslata poruka svima na turniru u Rigi, gdje se nalazi i naša reprezentacija, da je Letonija prvi favorit za parišku vizu.

Mareks Mejeris je ponio titulu MVP-a sa 11 poena (bez promašaja iz igre), sedam skokova i četiri asistencije.

Arturs Štrauntis je dao 18 poena, takođe bez promašaja, Roland Smits je dao 10, Davis Bertrans pomenutih 9.

Kod Gruzije Aleksander Mamukelašvili je završio meč sa 17 poena, Goga Bitadze je dao sedam, a Tornike Šengelija nije ulazio u igru.

Sjutra na ovoj strani kostura igraju Letonija i Filipini.

Crna Gora je danas poražena od Brazila 72:81, sjutra od 14:30 igra protiv Kameruna.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve