Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Košarkašice večeras putuju u Meksiko

Na startu kvalifikacionog turnira, Crna Gora će igrati protiv Novog Zelada.

Ženska seniorska košarkaška reprezenatacija Crne Gore, nakon tačno mjesec priprema, večeras će preko Istanbula otputovati za Meksiko siti, gdje će od 19. do 25. avgusta učestvovati na pretkvalifikacionom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Naša podmlađena reprezentacija u kojoj nema naturalizovanih Amerikanki prvi put imaće priliku da se bori za Mundobasket, a neke igračice čije vrijeme tek dolazi da osjete najveću scenu, stiču vrijedno iskustvo koje će mnogo značiti uoči nastavka borbe za prvenstvo Evrope…

“Odradili smo sve što smo planirali, a četiri utakmice protiv Slovenije i Mađarske, posložile su nam da vidimo neko naše realno stanje što se tiče kako možemo da igramo kao ekipa, šta da očekujemo od novih igračica, koje će dobiti neku novu ulogu. Tu su djevojke koje do sada nikada nijesu bili lideri ekipe, nijesu igrali u startnoj petorci i nijesu imale priliku da igraju na međunarodnom nivou, a sada su tu sa obavezom rezultata, sa obavezom dobrih igrara bez bilo kakvih izgovora. Iskoristili smo protekli period na najbolji način da se spremimo za ono što nas očekuje u Meksiko sitiju” kazala je Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

Na startu kvalifikacionog turnira, Crna Gora će igrati protiv Novog Zelada.

“Odrađene su pripreme za tu utakmicu i očekujemo veliku borbu i što je najvažnije za mene da vidim reakciju igračica sada sa pritiskom rezultata, odnosnom prema reprezentaciji, pritiskom napredovanja u kratkom peridiou priprema, prihvatanja uloga koje su im dodijeljene i da vidimo kakva nas budućnost očekuje sa njima”, kaže Škerović

Po našem vremenu crnogorske košarkašice igraće u noći između ponedjeljka i utorka (1:30), a razlika od čak osam sati, te dug put, sigurno da će dosta uticati.

Drugog dana turnira bićemo slobodni, zatim nas 22.avgusta (1.30) čeka meča protiv Mozambika, na kraju očekuje ih meč protiv domaće selekcije (4.30).

“Sigurno da će uticati vremenska razlika, nadmorska visina na kojoj je Meksiko, ali nećemo se baviti mnogo sa tim, niti ćemo u tome tražiti izgovor za bilo koji rezultat. Spremamo se za Novi Zeland i sigurna sam da ćemo biti maksimalno spremni i fokusirani”, naglasila je Škerović.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgusta pretkvalifikacije za Mundobasket. Naša selekcija je u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik.

U grupi A igraju Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela.

Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

“Cilj će biti da prođemo grupu i da stavimo sebe u situaciju da igramo polufinale i možda da uđemo u finale. Prvi put igramo sa ovim selekcijama. To su neki drugi stilovi košarke, drugačije fizičke osobine ekipa, način igranja i samim tim biće ovo veliko iskustvo, ali i da vidimo na čemu treba da radimo. Samim tim ovo nam može mnogo pomoći uoči nastavka kvalifikacija za Eurobasket, jer već u novembru imamo dva meča. Dakle, prolazak grupe, stavljanje obaveza rezultata i da samim tim djevojke možemo da spremimo za naredne akcije” zaključila je Škerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve