Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Katastrofa Crne Gore na Akropolis kupu

Pobjednik je riješen na startu utakmice, pošto je Grčka nakon samo dva i po minuta i tri pogođene trojke vodila sa 11:0

Ako je suditi po igri protiv Grčke u prvoj utakmici na Akropolis kupu Crna Gora je daleko od željene forme za olimpijske kvalifikacije.

Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu Akropolis kupa.

Grčka je lako i ubjedljivo pobijedila bezidejnu Crnu Goru sa 86:57, tako da minus od 29 poena nije nimalo ugodan.

Pobjednik je riješen na startu utakmice, pošto je Grčka nakon samo dva i po minuta i tri pogođene trojke vodila sa 11:0.

Izabranici Boška Radovića do kraja utakmicei nijednom nijesu zaprijetili i prišli na manje od šest poena zaostatka, a već u 16. minutu je Grčka je imala 20 poena prednosti (37:17).

Grčka je u 3. četvrtini nekoliko puta stizala do 27 razlike, a najveću prednost je imala u 36. minutu, kada je Konstadinos Mitoglu pogodio za 79:47.

Samo je Nikola Vučević imao dvocifren broj poena – 20, ali uz očajan šut za dva 2-12. Kendrik Peri je ubacio devet koševa, Marko Simonović i Luka Bogavac po pet, Dino Radončić i Petar Popović po četiri, Andrija Slavković i Igor Drobnjak po tri, a Vasilije Baćović i Emir Hadžibegović po dva.

Za Grke se upisalo svih 12 igrača. Najefikasniji je bio Jorgos Papajanis sa 12 poena, a niko nije dao manje od pet. U timu nije bilo prve zvijezde Janisa Adetokunba.

“Dosta teška utakmica za nas. Bila nam je prva protiv veoma jake reprezentacije, sa velikim brojem ozbiljnih i iskusnih igrača. Slabije smo ušli u utakmicu i otišli u veliki minus, pokušali da se vratimo, ali su se oni razigrali i pogodili veliki broj trojki. Imali su veliku prednost u skoku u napadu, to je bila najveća razlika”, istakao je Nikola Vučević, koji je ubacio 20 poena.

Najbolji crnogorski košarkaš ne želi da prerano izvlači zaključke, jer forma još nije dostignuta.

“Ovo nam je bio prvi meč poslije priprema, juče smo i putovali, tako da bi trebalo da idemo polako. Ne bismo smjeli da ovo gledamo kao nešto mnogo loše. Vidjeli smo na čemu moramo da radimo, a sjutra ćemo pokušati da odigramo bolje protiv Bahama. Iskoristićemo je da se uigramo, ali mora da se zna da su mnogi igrači ranije završili sezonu, i meni je ovo bila prva utakmica poslije dva mjeseca. Bilo je i dobrih i loših strana, pokušaćemo da naučimo iz ovoga”, poručio je 33-godišnji centar.

Crna Gora sjutra u istom terminu (19 časova po našem, 20 po lokalnom vremenu) igra sa Bahamima.

To će joj biti posljednja provjera pred olimpijski kvalifikacioni turnir u Rigi, gdje 2. jula igra protiv Brazila, a dan kasnije sa Kamerunom.

Dvije selekcije idu u polufinale, gdje će se sudariti najvjerovatnije sa Letonijom i Gruzijom, a samo pobjednik turnira ide u Pariz.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve