Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Jovanović: Novi Zeland nepoznanica za nas

Pretkvalifikacioni turnir u Meksiko sitiju biće prilika za našu podmlađenu reprezentaciju da u debitantskom nastupu u borbi za Mundobasket stekne dodatno iskustvo.

Crnogorske košarkašice spremne su za novo poglavanje u istoriji – naša ženska seniorska reprezentacija sjutra (odnosno u noći između ponedjeljka i utorka u 1.30) protiv Novog Zelanda započinje nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Pretkvalifikacioni turnir u Meksiko sitiju biće prilika za našu podmlađenu reprezentaciju da u debitantskom nastupu u borbi za Mundobasket stekne dodatno iskustvo.

Selektorka Jelena Škerović za ovu akciju nije mogla da računa na Amerikanke (Natašu Mek i Taju Rajmer), Jelenu Vučetić, Sofija Živaljević je tek izašla iz povrede…Ali, nakon mjesec priprema, naša reprezentacija spremno čeka početak pretkvalifikacija.

-Možemo biti zadovoljni odrađenim za ovo kratko vrijeme priprema, a s obzirom da smo trenutno podmlađeni i da našu ekipu sačinjava dosta mladih igračica, koje su na brz način morale da se prilagode i igri i novim ulagama. Mislim da su to dosta dobro odradile i da je, kao i uvijek, prisutna velika želja i motiv da se igra za reprezentaciju i da se što bolje sve to prikaže sve to na terenu – kazala je kapitenka Crne Gore Milica Jovanović, koja već ima sedam prvenstva Evrope sa seniorskom selekcijom, a sada će biti lider podmlađenog tima koji će imati šansu da se prvi put bori za Mundobasket.

Izabranice Jelene Škerović tokom ovih priprema odigrale su četiri meča – dva poraza u Zreče od Slovenije (72:65,86:57), Crna Gora ostvarila je polovičan učinak u Podgorici u dvomeču protiv Mađarske. Naše košarkašice prvo su upisale pobjedu 45:39, a zatim su poražene od Mađarica 78:52…

-Imale smo četiri pripremne utakmice, kroz koje smo uvidjeli dosta nekih stvari koje smo morale da popravimo. Mislim da smo u ovom periodu nakon mečeva u Sloveniji u tome i uspjele i da smo spremne za početak turnira – kazala je Nikšićanka.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgustapretkvalifikacije za Mundobasket. Naša selekcija je u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik. Grupu A čine: Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Po našem vremenu Crnogore će igrati u noći između ponedjeljka i utorka (1:30h), a razlika od čak osam sati, te dug put, sigurno da će dosta uticati. Drugog dana turnira bićemo slobodni, zatim nas 22.avgusta (takođe i 1.30h) čeka meča protiv Mozambika, dok zatim slijedi meč protiv domaće selekcije (4.30h).

-Sigurno da nije lako, nakon dugog putovanja odmah se adaptirati na vremensku razlilku. Ali, nema izgovora, sada smo fokusirani na Novi Zeland, koji je prvi naš protivnik – kazala je Jovanović.

Novi Zeland je igrao Mundobasket samo 1994.godine, tri puta bio na Olimpijskim igrama, a posljednjih desetak godina uvijek je u vrhu FIBA Azijskog kupa, tako da je prošle godine osvojio četvrto mjesto.

-Nemamo previše informacija o Novom Zelandu, jer su tokom pripremnog perioda nastojali da zaključaju svaki mogući video, pa čak i statistike. Ali, naš stručni štab nastojao da pripremi, mi ćemo nastojati da sprovedemo u djelo na najbolji mogući način. Vjerujem da ćemo se tokom utakmice adaptirati na njihov stil košarke i da ćemo turnir otvoriti pobjedom – objasnila je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve