Četvrtak, 12 Septembra, 2024
Rubrika:

Jelena Škerović: Veoma važne provjere, vidjeli smo na čemu treba da radimo

Crnogorske košarkašice, nakon dvije nedjelje priprema, u prvom testu savladale su Mađarice 45:39, a dan kasnije doživjele su poraz 78:52.

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore je odigrala u dva dana dva prijateljska meča protiv Mađarske u Podgorici u okviru priprema pred nastup u pretkvalifikacijama za Mundobasket.

Crnogorske košarkašice, nakon dvije nedjelje priprema, u prvom testu savladale su Mađarice 45:39, a dan kasnije doživjele su poraz 78:52.

“Za nas veoma važne dvije utakmice protiv veoma jakog protivnika. U dva meča protiv selekcije Mađarske vidjeli smo proces rada koji smo odradili. Slobodno mogu reći da su u dva dana viđne dvije potpuno različite utakmice – prvi meč na mali broj poena, veoma jaka odbrana, a u drugoj utakmici od starta smo bile slabije u odbrani što je Mađarska dobro iskoristila, posebno šutem za tri poena, tako da su na kraju imali čak 15 pogođenih trojki. To je nešto što sebi ne smijemo da dozvolimo, ali ujedno kroz ova dva meča pokazalo se na kojem smo stadijumu priprema i šta moramo da ispravimo”, rekla je Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

Naša reprezentacija već u srijedu putuje za Ljubljanu, a u četvrtak i petak imaće provjere protiv Slovenije, što će biti posljednji testovi uoči puta za Meksiko.

“Pokušaćemo neke stvari da popravimo do odlaska za Ljubljanu, gdje ćemo 8. i 9. avgusta imati dvije jake utakmice protiv Slovenije, što će biti posljednje provjere uoči polaska za Meksiko”, dodala je Škerović.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgusta pretkvalifikacije za Mundobasket, a igraće u grupi B, gdje su pored naših dama i domaćina, Meksika, još selekcije Novog Zelanda i Mozambika.

U pretkvalifikacijama igraju još: Koreja, Mali, Češka i Venecuela, koji čine grupu A. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve