Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Jelena Despotović ponovo među svojima

Novo okupljanje ženske rukometne reprezentacije Crne Gore dovelo je ovog puta među izabranice Bojane Popović i povratnicu u nacionalni tim Jelenu Despotović. Za razliku od okupljanja prije 30-tak dana kada su samo trenirale i igrale sparing meč sa kadetkinjama, ovog puta u okviru EHF sedmice naše rukometašice odmjeriće snag u prijateljskim mečevima sa selekcijom Norveške sa kojom će odigrati dvije kontrolne utakmice

Novo okupljanje ženske rukometne reprezentacije Crne Gore dovelo je ovog puta među izabranice Bojane Popović i povratnicu u nacionalni tim Jelenu Despotović. Za razliku od okupljanja prije 30-tak dana kada su samo trenirale i igrale sparing meč sa kadetkinjama, ovog puta u okviru EHF sedmice naše rukometašice odmjeriće snag u prijateljskim mečevima sa selekcijom Norveške sa kojom će odigrati dvije kontrolne utakmice.

Pred put na sjeverozapad Evrope, gdje će „lavice” igrati u četvrtak u gradiću Ersta i u subotu u obližnjoj Voldi, Bojana Popović je izvršila prozivku i odradila prvi trening. Zbog povreda nema nove kapitenke Milene Raičević, kao ni Marte Batinović, Đurđine Jauković, Dijane Mugoše, Anastasije Babović, Ilde Kepić i Nataše Ćorović, te Đurđine Malović, koja ima mononukleozu.

Ali, stiglo je veliko „pojačanje” – prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju u ekipi je Jelena Despotović, koja je Svjetsko prvenstvo u Španiji 2021. propustila zbog povrede ramena, a onda pauzirala zbog najljepšeg razloga, trudnoće i porođaja.

„Uvijek je čast i privilegija biti dio reprezentacije, drago mi je što sve vidim na okupu. Neke igračice fale, to je malo čudno”, istakla je djevojka koja krajem mjeseca slavi 29. rođendan.

Bek Đera zna kakav zadatak čeka njen tim u Norveškoj..

„Skandinavke gledam svakog dana na treninzima, dobro znam šta nas čeka, ali mislim da je to dobar test za nas. Ovo je prava prilika da se uvježbamo i pokažemo šta možemo protiv najjačih. Radujem se tim mečevima”.

Dugo si pauzirala, jesi li spremna? U Đeru nemaš preveliku minutažu.

„Najbitnije mi je bilo da poslije porođaja budem zdrava, da sve prođe kako bi trebalo. Polako se vraćam, a u Đeru je 19 igračica i Ambros Martin je rekao da, koliko mu je dobro, toliko mu je i loše, jer su sve spremne, zdrave i ne zna koga da izabere. Ne mogu sve da imaju istu minutažu. Drago mi je što ću sada dobiti priliku da se vratim na teren utakmicama u reprezentaciji”.

U kakvom ti je stanju rame?

„Osjećam se dobro, i rame i cijelo tijelo. Đer me je ispoštovao, niko me nije forsirao. Išla sam korak po korak, za sada sve izgleda u redu”, poručila je Despotovićeva, uz napomenu da još nije odlučila gdje će igrati sljedeće sezone.

I ljevoruka, od naredne sezone nova članica ,,plavih“, Tanja Ašanin smatra da će dueli u Norveškoj biti pravi tes. Raduje se novim obavezama.

– San je igrati sa takvom reprezentacijom. Nijesmo igrale na prošlom okupljanju kako bi se bolje spremile i uigrale, a i nećemo tako često imati priliku do SP. Ali, znam da ćemo se najbolje spremiti. Zato, svako okupljanje treba da iskoristimo maksimalno – poručila je Ašanin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve