Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Janik Siner propušta Rolan Garos

Siner neije nije igrao na Mastersu u Rimu, a stanje povrede ukazuje da je i sve dalje od učešća na Rolan Garosu i da je njegov dolazak na drugi Grend slem sezone pod velikim znakom pitanja.

Izgledalo je kao bezazlena povreda, a iskomplikovalo se skoro do maksimuma. Kada je Janik Siner prije dvije nedjelje rekao pred četvrtfinale protiv Feliksa Ožea-Alijasima da će pred meč odlučiti da li će da igra, niko nije pomislio da je riječ o težoj povredi, već da drugi teniser svijeta ne želi da rizikuje pred masters u rodnoj zemlji.

Siner neije nije igrao na Mastersu u Rimu, a stanje povrede ukazuje da je i sve dalje od učešća na Rolan Garosu i da je njegov dolazak na drugi Grend slem sezone pod velikim znakom pitanja.

Tolikim da nije teško pretpostaviti da je možda bolje da preskoči i Bulonjsku šumu, nego da bez dovoljno treninga rizikuje u najdužim maratonima koje tenis može da ponudi, jer samo se na Francuskom openu mečevi igraju u tri dobijena seta na šljaci.

“U Janikovom stručnom štabu sve su jača mišljanje da ne treba da igra na Garosu, već da se sačuva za sezonu na travi”, ističe “Gazeta delo Sport”.

Još otkako je odustao od madridskog duela sa Ožeom, Siner ne trenira. Bol u kuku je i dalje problematičan a on je sada u Torinu gdje se liječi u Juventusovom medicinskom centru. Ide na terapije u bazenu i u teretani.

“Ne želim da otkrijem u čemu je problem”, kazao je Siner na temu stanja povrede.

“Gazeta” otkriva da je riječ o upali traumatskog porijekla za koju su ljekari preporučili da je riješi prije nego što postane hronična.

Siner ima samo 22 godine, a već je natovario ozbiljan zdravstveni problem.

“Janik će ove nedelje ići na nove preglede kako bi utvrdio da li može da se vrati treninzima”, ističe ovaj poznati italijanski sportski dnevnik.

“Njegovi treneri su za to da mu sljedeći turnir bude u Haleu na travi, jer bi u tom slučaju imao mjesec dana za oporavak i treninge. Neigranje u Parizu ne bi trebalo da bude veliki gubitak kada se zna šta bi sve mogao da izgubi ako se povreda pogorša”, dodaje “Gazeta”.

Sa druge strane, šljaka je Sinerova najslabija podloga i ma koliko razočaranje bilo zbog preskakanje tako velikog takmičenja kao što je Rolan Garos, to ne smije da bude preveliki problem.

Naravno, ništa još nije 100 posto sigurno, ali šampion Australijskog opena je sada dalje od sljedećeg Gren slema nego što je bio prije dvije nedjelje kada se povukao sa madridskog takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve