Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Jadran i Primorac napokon zajedno u evropskoj eliti

U najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju ove sezone igraće bivši šampion Evrope Primorac i nekadašnji vicešampion Starog kontinenta Jadran.

Nakon mnogo godina Crna Gora imaće ponovo dva predstavnika u Ligi šampiona za vaterpoliste.

U najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju ove sezone igraće bivši šampion Evrope Primorac i nekadašnji vicešampion Starog kontinenta Jadran m:tel.

Jadran je sa maksimalne četiri pobjede na kvalifikacionom turniru u Dubrovniku izborio učešće u Ligi šampiona i tako se  pridružio Primorcu u grupnoj fazi.

“Naglasio bih da je ovo veliki uspjeh za crnogorski vaterpolo generalno, jer mislim da sigurno preko deset godina nismo imali dva predstavnika u Ligi šampiona. Sve ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori mogu da raduju rezultati Primorca i Jadrana”, poručio je Aleksandar Ivović, veliko pojačanje Novljana ove sezone.

Ivović tokom turnira u Dubrovniku, Foto: Vuk Ilić

Na putu do elite Jadran je pobijedio i domaćina Jug na njegovom bazenu u Dubrovniku i tako potvrdio da se igrom i kvalitetom tima vraća u vrh evropskog vaterpola.

“Ovo je veliki uspjeh za klub, za nas igrače. Kada smo stigli u Dubrovnik ne vjerujem da nas je neko vidio kao favorita, posebno jer se zna da je Jug na bazenu u Gružu potpuno drugačija ekipa. Ono što smo prikazali u toj utakmici može da nas raduje i na tome treba da gradimo ono što nas čeka u nastavku sezone”, dodao je Ivović.

Nakon rastanka sa reprezentacijom Crne Gore, Vladimir Gojković je odmah krenuo sa uspjesima na klupi Jadrana.

“Čestitam igračima na izuzetnom turniru, slavili smo na tri teške utakmice. Protiv Barselone je bilo stresno jer smo znali da ne smijemo da izgubimo, ali su momci odigrali zrelo, odgovorno i pripremljeno. Sada želimo da se malo odmorimo i spremimo za Regionalnu ligu”, istakao je Gojković.

Vuk Milojević je jedno od pojačanja koje je ove sezone donijelo dodatni kvalitet na Škver.

“Turnir je bio veoma naporan, odigrali smo četiri utakmice u kratkom periodu, a meč sa Jugom je bio presudan. Maksimalno smo ispoštovali dogovor, zadovoljni idemo u Ligu šampiona i okrećemo se Regionalnoj ligi”, rekao je Milojević.

Jadran će u Ligi šampiona igrati u gruopi C Lige šampiona zajedno sa ekipama Barselonete, Marseja i Vašaša, dok će Primorac u grupi D odmjeriti snage sa Olimpijakosom, Savonom i najvjerovatnije Sabadeljem kao pobjednikom jedne od kvalifikacionih grupa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve