Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Jadran bolji od Mldosti na startu Regionalne lige

Jadran se u prelaznom roku značajno pojačao i sa mnogo većim ambicijama je ušao u novu sezonu, a pobjeda protiv Mladosti je i potvrda toga.

Vaterpolisti Jadrana ostvarili su pobjedu na startu takmičenja u Regionalnoj ligi u uzbudljivom meču u Herceg Novom, pred punim tribinama na Škveru sa 11:9.

Jadran se u prelaznom roku značajno pojačao i sa mnogo većim ambicijama je ušao u novu sezonu, a pobjeda protiv Mladosti je i potvrda toga.

Izabranici povratnika na klupu Jadrana Vladimira Gojkovića su nakon prvih osam minuta imali su ubjedljivih 5:2, ali je Mladost do poluvremena smanjila zaostatak na na 7:6 poslije dvije četvrtine.

Za razliku od prve dvije četvrtine, manji broj golova u trećoj, taj dio igre dobila je Mladost 2:1, pa se sve rešavalo u posljednjih osam minuta.

Vezali su Novljani dva gola na startu posljednje dionice, poveli 10:8 na četiri minuta i 40 sekundi do kraja meča. Nakon toga po gol na obje strane, Holod je pogodio za 11:9 za Jadran na minut ipo do kraja.

Najefikasniji kod Jadrana Vasilije Radović sa tri gola, Ivović i Holod su postigli po dva.

Igrač Jadrana Matija Sladović kazao je nakon meča da je zadovoljan pobjedom i da su ispoštovali dogovor prije meča.

“Bili smo maksimalno skoncentrisani, motivisani i držali smo se plana tokom cijelog meča. Mislim da smo i zaustavili njihovo najveće oružje, a to su centri. U napadu smo iskoristili svoje šanse i mislim da ovo je jedan dobar pokazatelj u kakoj smo formi i kaka je hemija u ekipi. Nadam se najboljem u narednom periodu” kazao je Sladović.

Drugi crnogorski predstavnik Primorac, sjutra će gostovati aktuelnom šampionu Novom Beogradu.

Premijer liga, 1. kolo

Jadran m:tel – Mladost 11:9

Subota

Jadran ST – Valis (18)

Jug – Šabac (19h)

Novi Beograd – Primorac (19.45)

Crvena zvezda – Solaris (20)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve