Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Ivica Tucak: Nije tragedija ako ih ne pobijedimo

Tucak neće smatrati neuspjehom ukoliko se to u nedjelju na premijeri vaterpolo turnira ne desi.

Poučen iskustvima iz nekih prethodnih mečeva protiv Crne Gore slektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak ne može da garantuje pobjedu protiv Gojkovićevih izabranika.

Hrvatska je svjetski šampion i favorit za zlato u Parizu na Olimpijskim igrama, ali Tucak neće smatrati neuspjehom ukoliko se to u nedjelju na premijeri vaterpolo turnira ne desi.

“Naravno da želimo pobijediti, ali neće biti tragično ni ako ne uspijemo u tome”, poručio je selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Pored Hrvatske i Crne Gore u našoj grupi su još Grčka, Italija, SAD i Rumunija, dok u skupini B igraju Australija, Francuska, Mađarska, Japan, Srbija i Španija.

“Vjerujem da ćemo uraditi sve da pobijedimo Crnu Goru. Ona bi nam donijela potreban mir za nastavak takmičenja. No, ako se to i ne dogodi neće biti tragično. Olimpijski turnir je dugačak i vidjećemo dokle će nas dovesti”, analizirao selektor hrvatskih vaterpolista pred početak olimpijskog turnira.

Hrvatski golman Marko Bijač  je apostrofirao činjnicu da turnir počinje u nedjelju i najvažnije utakmice tek dolaze nakon toga i kad počne nokaut faza od četvrtfinala.

Očekivati da će neko ostvariti svih osam pobjeda u Parizu je neozbiljno, tako da će kikseva biti, a toga su svjesni i u selekciji Hrvatske.

“Spremni smo i ako cijelu utakmicu odradimo maksimalno vjerujem u pozitivan rezultat. Puno puta smo igrali s njima i uvijek je bilo neizvjesno do posljednjih sekundi. Odlična su ekipa i što god bilo na utakmici znamo da će Crnogorci biti brzi i agresivni”, rekao je Bijač.

Zucak je u reprezentaciju vratio veterana Mara Jokovića, koji je veoma oprezan u najavi meča sa Crnom Gorom.

“Prva utakmica je uvijek nekakav pokazatelj na koji će se način dalje razvijati određeni turnir. Specifičan je olimpijski turnir, doslovno ne postoji lagana utakmica. Crnogorci su dosta nepredvidljivi, imali smo neka neugodna iskustva s njima. Mislim da smo ih dobro analizirali”, zaključio je Joković.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve