Nedjelja, 30 Juna, 2024
Rubrika:

Ivanišvili, bivši premijer Gruzije dao 10 miliona eura fudbalerima, a daće još 10 ako pobijede i Španiju

Gruzija je u srijedu u Gelzenkirhenu pobijedila Portugal 2:0 i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Bivši gruzijski premijer Bidžina Ivanišvili obećao je da će dati fudbalskoj reprezentaciji 10 miliona eura, nakon što je pobijedila Portugal na Evropskom prvenstvu.

Gruzija je u srijedu u Gelzenkirhenu pobijedila Portugal 2:0 i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ivanišvili je poznat kao najbogatiji Gruzin na svijetu, osnovao je političku stranku Gruzijski san, koja je pobijedila na izborima 2012. godine, nakon čega je postao premijer. Iako je samo godinu dana bio na funkciji, on je i dalje uticajan u vladajućoj stranci u zemlji kao njen počasni predsjednik.

On je rekao da je pobjeda protiv Portugala “istorijska” i “san”, prenio je BBC.

Gruzija će u nedjelju od 21 čas u osmini finala u Kelnu igrati protiv Španije, a Ivanišvili je rekao da će fudbalerima pokloniti još 10 miliona eura ako pobijede u toj utakmici.

Ivanišvili je rođen u Gruziji, a bogatstvo je stekao u Rusiji devedesetih godina prošlog vijeka ulaganjem u bankarstvo, kompjutere i metale.

Forbs njegovo bogatstvo procenjuje na više od 4,5 milijardi eura.

Njegova stranka je saopštila da će donacija reprezentaciji b

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve