Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Iga Svjontek prva finalistkinja Rolan Garosa

Svjontek je pobijedila sa ubjedljivih 6:2, 6:4, tako da će u subotu u finalu braniti  trofej koji je osvajala prethodne dvije sezone.

Poljakinja Iga Svjontek prva je finalistkinja ovogodišnjeg Rolan Garosa, pošto je danas u polufinalu pobijedila talentovanu Amerikanku Koko Gof.

Svjontek je pobijedila sa ubjedljivih 6:2, 6:4, tako da će u subotu u finalu braniti  trofej koji je osvajala prethodne dvije sezone.

Na puto do finala Svjontek je jedini set igubila u drugom kolu od Japanke Naomi Osake, u meču koji je trajao skoro tri sata i u kojem je bila na rubu poraza, a mogla je da ostane bez krune i nakon dva i tri odigrana seta.

“Bilo je tenzija u drugom setu, bilo je neizvjesno imale smo obje brejk lopte, ali sam bila mirnija u presudnim momentima i pobjedila. Imaćemo ona i ja sigurno još mnogo ovakvih mečeva na Grend slem turnirima. Koko je konstantna u svojoj igri na visokom nivou, tako da nas očekuje još dosta ovakvih mečeva”, kazala je nakon plasmana u finale Svjontek.

Do 20 pobjede u nizu na Otvorenom prvenstvu Francuske prva teniserka svijeta došla je nakon sat i 36 minuta igre.

Svjontek je danas ostvarila svoju 34. pobjedu u 36 mečeva na Rolan Garosu, a uspješnija od nje u ovoj statističkoj kategoriji je samo legendarna Amerikanka Kris Evert koja je ostvarila 34 trijumfa u 35 mečeva.

Protovnica Svjontek biće pobjedica drugog polufinala u kojem se sastaju Ruskinja Mira Ndreeva i Italijanka Jasmine Paolini.

Andrejeva ima samo 17 godina, dok je Paolini do najvećeg uspjeha u karijeri stigla u 29. godini života.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve