Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

I Gruzija u osmini finala Evropskog prvenstva

Gruzija je večeras u Gelzenkirhenu pobijedila nezainteresovani Portugal sa 2:0 i na taj način ostvarila najveći juspjeh u istoriji.

Debitant fudbalska reprezentacija Gruzije najprijatnije je iznenađenje Evropskog prvenstva u Njemačkoj i igraće u osmini finala.

Gruzija je večeras u Gelzenkirhenu pobijedila nezainteresovani Portugal sa 2:0 i na taj način ostvarila najveći juspjeh u istoriji.

Pored Portugala i Gruzije u osminu finala iz grupe F plasirali su se i fudbaleri Tusrke koji su igrali neriješeno 1:1 sa selekcijom Češke.

Gruzijci su povelu protiv Portugala već u drugom minutu nakon akcije Hviča Kvarackelija koji je bio neuhvatljiv za odbranu Portugala i poslije njegoveza Žorža Mikautadzea.

U 55. minutu  penal za Gruziju nakon što je Antonio Silva oborio Luku Lokošvilija.

Žorž Mikautadze u 57. minutu  sa bijele tačne postiže treći gol na šampionatu, drugi sa penala i Gruzija je povela 2:0 protiv Portugala. Gruzija je senzacija, istoriju Evropskog prvenstva.

Češka i Turska su igrali 1:1, a Češkoj je bila neophodna pobjeda. Češka je igrala sa igračem manje, a Tuska je brojčanu prednost na terenu iskoristila u 51. minutu kada je kapiten Hakan Čalhanoglu postigao gol.

Nije se predavala Češka ni nakon vođstva Tusrke, i kao nagrad za takav odnos prema igri stiglo je izjednačenje. Tomaš Souček je nakon gužve u kaznenom prostoru zakucao loptu u mrežu za 1:1, ali je Česima trebala pobjeda.

Do trijumfa nijesu stigli, iako su imali priliku da naprave potčpun preokret sa igračem manje na terenu.

Poznati su napokon svi učesnici osmine finala Evropskog prvenstva i kostur nokaut faze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Plamenac
27.06.2024-03:51 03:51

Rusi gledate li ovo???…Eto bombardovaste vasu pravoslavnu bracu Gruzine…Okupiraste, opljackaste, silovaste, pobiste, uzeste im Abhaziju i Osetiju…Pa dje ste sad u fudbalu???…A eto mala junacka Gruzija dokazuje da je ima..Da je bombe i tenkovi sdelano v SSSR nijesu ubili..Da nije nestala…
Nije na svijetu bilo vecih Rusofila od Jermena…Pa Putler prodade pravoslavnu bracu Jermene i dade Karabah Azerbejdzanu…
Genocid Holodomor nad Slovenskom pravoslavnom bracom Ukrajincima da i ne pominjem…