Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

I Aljoša Mačić optimista pred start Igara

Aljoša Mačić je optimista i vjeruje da Crna Gora u nedjelju od 16.35. na startu olimpijskog turnira može ponoviti dobre igre protiv Hrvatske iz posljednjih nekoliko mečeva i napraviti iznenađenje.

Reprezentativci Crne Gore sa nestrpljenjem oččekuju početak olimpijskog turnira i vjeruju da već protiv Hrvatske mogu napraviti dobar rezultat i odškrinuti vrata četvrtfinala u Parizu.

Aljoša Mačić je optimista i vjeruje da Crna Gora u nedjelju od 16.35. na startu olimpijskog turnira može ponoviti dobre igre protiv Hrvatske iz posljednjih nekoliko mečeva i napraviti iznenađenje.

“Olimpijske igre su doživljaj, nešto o čemu smo svi kao mlađi sanjali i na čemu smo gradili naše karijere. Sa nestrpljenjem čekamo ceremoniju otvaranja i početak turnira. Imamo mladu ekipu sa dosta debitanata. Sve je ovo nestvarno, ali polako se navikavamo i fokusiramo na ono najbitnije, a to je grupna faza i meč sa Hrvatskom”, rekao je Mačić, koji prvi put u karijeri učestvuje na Igrama.

Hrvatska je ove godine već igrala dva finala u jednom je pobijedila Španiju, u drugom je poražena i u Pariz dolazi kao aktuelni evropski vicešampion i svjetski prvak.

“Savladali smo ih posljednja dva puta. Znamo kako da igramo sa njima. Nema nepoznanica. Vjerujem da će biti tvrda utakmica. Iako su oni favoriti i svjetski šampioni, nadam se pobjedi.”

U grupi sa Crnom Gorom i Hrvatskom su još Rumunija, SAD, Grčka i Italija. U drugoj su Australija, Japan, Španija, Mađarska, Srbija i Francuska.

“Sve ekipe mogu da dođu do naredne faze, što nije bio slučaj ranije. Francuska, kao domaćin je jedna od ekipa koja može da iznenadi. Nismo pod pritiskom kao na prethodnim Olimpijadama. Mlada smo ekipa, možemo našom energijom, tempom i plivanjem da iznenadimo protivnike. Mi ćemo se boriti, vjerujemo kao i svi u prolaz”, zaključio je Mačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve