Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

Holandija rutinski do četvrtfinala

Holandija je u Minhenu na Alijanc areni pobijedila Rumuniju sa 3:0 a otpor rivala slomili su u završnici utakmice, iako su bili tokom većeg dijela meča bolji rival.

Fudbaleri Holandije opravdali su ulogu favorita protiv Rumunije i zasluženo se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Holandija je u Minhenu na Alijanc areni pobijedila Rumuniju sa 3:0 (1:0), a otpor rivala slomili su u završnici utakmice, iako su bili tokom većeg dijela meča mnogo bolji rival.

Rumunija je u prvih 20 minuta bila ravnopravan rival, a tada je Gakpo prošao po lijevoj strani i silovitim šutem pogodio bliži ugao golmana Nice.

Od tog trenutka do poluvremena na terenu je postojala sam o selekcija Holandije, dok se Rumunija branila i uz dosta sreće uspjela da sačuva minimalni zaostatak i nadu da u drugom poluvremenu može do povoljnog rezultata.

Holandija je u prvom poluvremenu izvela čak 11 kornera, što najbolje potvrđuje dominaciju, a Rumunija jedini u nadoknadi vremena.

Pobjedu su Holanđani  osigurali u 83. minutu. Donijel Malen se prvi put upisao u strijelce nakon što je Kodi Gakpo prošao uz korner liniju i uposlio saigrača kojem nije bilo teško da sa 2-3 metra ubaci loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Malen koji je nakon fenomenalnog soloprodora ušao u kazneni prostor Rumunije i savladao Nicua.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve