Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Gruzija bez sreće, velika pobjeda Turske

Jaka kiša koja je padala tokom utakmice inspirisala je reprezentativce obje selekcije da prikažu sjajnu partiju i razgale gledaoce na Vestfalenu u Dortmundu, a srećnija i spretnija Tuska je slavila sa 3:1.

Sa dva fanbtastična pogotka Turska je u Dortmundu slomila otpor Gruzije i pobijedila u pretposljednjoj utakmici prvog kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Jaka kiša koja je padala tokom utakmice inspirisala je reprezentativce obje selekcije da prikažu sjajnu partiju i razgale gledaoce na Vestfalenu u Dortmundu, a srećnija i spretnija Tuska je slavila sa 3:1.

Od početka utakmice igralo se otvoreno, kvalitetno i lijepo za oko, tako da su obje selekcije imale prilike za postizanje golova.

Turska je mogla da povede već u petom minutu, ali je Kan Ajhan šutirao pored gola. Samo pet minuta kasnije Ajhan je ponovo imao veliku priliku, ali je pogodio stativu.

Već u naredno akciji zaprijetila je Gruzija, ali je golman Tuske Mert Gunor zaustavio šut  Anzora Mekvabišvilija.

I da do kraja večeri navijači nijesu ništa više vidjeli na Vestfalenu vrijedilo je doći na utakmicu zbog gola Turske u 25. minutu.

Izbijenu loptu iz kaznenog prostora Gruzije dočekao je Mert Muldur i fantastičnim volejem sa linije koja označava 16,5 metara zakucao je u mrežu Mamardašvilija.

https://twitter.com/90min_Football/status/1803106163942203552?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1803106163942203552%7Ctwgr%5E08a3c71bbda74afa0795699191d22d3310b781e3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vijesti.me%2Fep-njemacka-2024%2Fvijesti%2F712015%2Flive-blog-euro-2024-super-mec-u-dortmundu-mikautadze-izbrisao-volej-muldura-turska-gruzija-11

Već u narednoj akciji Turska je postigla još jedan pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

I kada su svi očekivali da Tuska postigne i drugi pogodak i tako kruniše svoju bolju igru Gruzija je izjednačila na 1:1.

Igrao se 32. minut, kada je je Žorž Mikautadze nakon dodavanja Giorgija Kočorašvilija iz neposredne blizine postigao istorijski gol na Evropskom prvenstvu za svoju reprezentaciju.

Samo tri minuta kasnije Gruzija je mogla da povede, ali je priliku propustio Mikautadze.

Kiša je tjerala fudbalere obje selekcije da se rastrče i u drugom poluvremenu, a gledaoci na Vestfalenu mogli su da uživaju u izuzetnoj utakmici Turske i Gruzije koja je mogla da završi goleadom, ali je na kraju bilo “samo” četiri gola 3:1.

Pobjednik je, ispostavilo se, odlučen u 66. minutu kada je mladi fudbaler Reala Arda Guler “bombom” sa 20-tak metara iskosa pogodio je dalji ugao Mamardašvijevog gola.

Do kraja je Gruzija imala nekoliko velikih prilika za izjednačenje, ali je sreća bila na strani Turske. Gruzijci su pogodili prečku, potom i u posljednjim trenucima meča i stativu.

Veliku šansu Gruzija je propustila u 70. minutu kada se Kočorašvili sjajno oslobodio defanzivaca Turske izbop sam pred golmana rivala, ali je njegov šut zaustavila prečka.

U nadoknadi vremena gledaoci su prisustvovali velikim uzbuđenjima, a sudije su produžile utakmicu za šest minuta, na kraju se igralo sedam.

Kvarackelija je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio, ali je Kočorašvili šutirao pored gola i kada su svi vjerovali da nade više nema nova ludnica pred golom Turske.

Tursku je u posljednjem napadu Gruzije spasila najprije stativa, a potom je i jedan fudbaler izbio loptu glavom sa gol linije,  a onda je iz kontranmapada kada je gol Gruzijaca bio prazan Turska postigli gol, pošto je loptu u praznu mrežu rivala u 96. minutu poslao  Akturkoglu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve