Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Grbović: Nadam se da će oproštaj biti prelijep

Dodatni motiv imaće dugogodišnji neizostavni član prve postave, Nemanja Grbović, kojem će duel sa azurima biti posljednji u dresu lavova

Poslije šokantnih 32:26 u Konversanu, pred rukometašima Crne Gore je jedan od najtežih zadataka otkada je reprezentacija formirana – da sjutra u “Morači” (17.30) savladaju Italiju makar sedam razlike i obezbijede plasman na Svjetsko prvenstvo.

Dodatni motiv imaće dugogodišnji neizostavni član prve postave, Nemanja Grbović, kojem će duel sa azurima biti posljednji u dresu lavova.

“Čudan je osjećaj, pretpostavljam da će mi reprezentacija mnogo faliti. Tu sam dugi niz godina, ali mislim da je vrijeme da se oprostim. Dolaze mlađi i njima bi trebalo pružiti priliku. U svakom trenutku sam dao sve od sebe i nadam se da ću imati prelijep oproštaj, da će ova generacija izboriti još jedno prvenstvo svijeta”, poručio je 34-godišnji Pljevljak.

Momak koji je u dresu sa državnim grbom imao nekoliko nezaboravnih partija je možda i najbolji meč odigrao baš u “Morači” u junu 2013. godine, u senzacionalnoj pobjedi nad Njemačkom (27:25), kada je dao sedam golova. Sada će opet biti potrebno takvo njegovo izdanje, jer tim Vlada Šole mora da juri ogroman minus nakon očajnih 60 minuta u gradiću u Pulji.

“Očekujem mnogo bolji meč i plasman na Svjetsko prvenstvo. Prva utakmica je bila među gorima ove generacije, mislim da možemo mnogo bolje. Znali smo da su Italijani borbeni, ali ne znamo šta je razlog naše loše igre. Da li je umor ili smo potcijenili reprezentaciju Italije, iako smo govorili da to ne smijemo da uradimo”.

Grbović vjeruje u plasman na šampionat čiji su domaćini Danska, Norveška i Hrvatska.

“Imamo revanš u ‘Morači’, mislim da možemo da preokrenemo, iako šest golova nije mala razlika. Sve je moguće, vjerujem da ćemo uspjeti”

“Lavovi” su u Konversanu preduboko izlazili na niske bekove Italije i ostavljali im previše prostora za igru jedan na jedan i dva na dva, u čemu su najjači. Sada to moraju da promijene.

“Trebalo bi da igramo mnogo bolju odbranu nego u Italiji. Prepoznatljivi smo po njoj, ako budemo na nivou mislim da neće biti problema ni u odbrani, ali ni u napadu. Od defanzive sve kreće”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve