Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

FSCG: Sve je spremno za novu strategiju bazičnog fudbala

Implementacija Grassroots strategije zvanično kreće 11. oktobra

Nova strategija razvoja bazičnog fudbala prezentovana je juče u prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore, saopšteno je iz ove organizacije.

Implementacija Grassroots strategije zvanično kreće 11. oktobra. Za sada je učešće najavilo 52 kluba, koja gravitiraju na teritoriji Udruženja klubova FSCG Centar, u sedam različitih selekcija (godišta), sa ukupno 225 timova.

– Srećni smo što zvanično možemo da potvrdimo da naš projekat ,,Đetić zabava i Đetić igra“ startuje u drugoj sedmici oktobra. Marljivo smo radili prethodnih šest mjeseci na ovom projektu zajedno sa klubovima, te svi jedva čekamo početak. Imali smo iza nas dva uspješna vikenda, gdje smo testirali sam početak i utisci su više nego pozitivni. Do samog starta ostale su neke administrativne procedure, koje je neophodno da sprovedu klubovi u saradnji sa Udruženjem klubova FSCG – Centar, kazao je Nikola Prentić, Grassroots menadžer FSCG.

Sve ovo ne bi moglo da se realizuje bez klubova koji su ustupili svoje terene. Njih će ukupno biti devet, a igraće se, osim u Podgorici, i u Nikšiću, Danilovgradu i Tuzima.

– Zahvaljujemo se ljudima iz FK Budućnost, FK Sutjeska, OFK Titograd, FK Dečić, FK Iskra, FK Kom, FK Podgorica, FK Crvena stijena i FK Stari aerodrom koji su dali svoje terene na korišćenje. Sa druge strane, Savez je omogućio da svi oni dobiju odgovarajuće golove shodno projektu i vrijednost te donacije je oko 80.000 eura. Takođe, pomogli smo sve klubove sa loptama i pratećim rekvizitima u vrijednosti preko 60.000 eura. U planu nam je i da na proljeće osposobimo teren FK Gorštak u Kolašinu, kako bi djeca dobila još jednu mogućnost za odigravanje utakmica, dodao je Prentić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve