Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Francuska nije odbranila naslov: Norvežanke moćne u finalu, slave prvo zlato nakon 12 godina

Skandinavska selekcija je u borbi za prvo mjesto u Lilu trijumfovala nad Francuskom, rezultatom 21:29 (13:15)

Rukometašice Norveške osvojile su zlato na Olimpijskim igrama, prvi put nakon 12 godina.

Skandinavska selekcija je u borbi za prvo mjesto u Lilu trijumfovala nad Francuskom, rezultatom 21:29 (13:15).

Tako su Francuskinje ostale bez zlata koje su osvojile u Tokiju. Sa druge strane, Norveška je treći put prva na OI – sjećamo se dobro prethodnog puta, kada su u Londonu savladale našu reprezentaciju. Riječ je, ujedno, i o četvrtom olimpijskom odličju za njihovog selektora Torira Hergeirsona – sada ima po dva zlata i bronze.

Domaće su odlično krenule, povele 3:0, ali je Norveška već do 10 minuta, uz četiri uzastopna pogotka, preokrenula (4:5). Od tada smo gledali period sa manjim brojem golova, a Granije je u 20. minutu vratila prednost Francuskoj – 8:7. No, uz sjajno izdanje Rejštad i Oftedal, Skandinavke ne samo da su preokrenule, već su na odmor otišle uz višak od dva gola (13:15).U 38. minutu, situacija po Francusku postala je jako komplikovana. Skogrand je pogodila i Norveška je vodila 14:18. Svega četiri minuta kasnije, nakon više grešaka domaćih u napadu, Norvežanke su u završnih 10 minuta ušle uz čak sedam golova prednosti – 17:24.

A onda je Francuska uzvratila sa tri uzastopna pogotka – od kojih je dva dala Horaček – i činilo se kako nije sve izgubljeno. No, pet minuta prije kraja, Oftedal je prekinula loš niz njene selekcije i tada je bilo jasno kako domaća selekcija više nema realnih šansi za povratak.

Rejštad je danas pogađala osam puta, a Dale je dala šest golovva, a Oftedal pet. Kanor je bila najefikasnija u Francuskoj sa pet pogodaka, a Horaček četiri.

Treće mjesto pripalo je Danskoj, koja je jutros bila bolja od Švedske, rezultatom 30:25.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve