Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Finale US opena jedno od najmanje gledanih u ovom vijeku

Svega je 1,8 milion Amerikanaca pratilo televizijski prenos meča za tenisku gren slem titulu i trijumf prvog tenisera svijeta Sinera, u tri seta borbe. Kako se navodi, samo je finale Tim – Zverev u pandemijskoj 2020. godini imalo manju gledanost

Duel Janika Sinera i Tejlora Frica u finalu US opena drugo je najmanje gledano finale njujorškog gren slema od 2002. godine.

Svega je 1,8 milion Amerikanaca pratilo televizijski prenos meča za tenisku gren slem titulu i trijumf prvog tenisera svijeta Sinera, u tri seta borbe. Kako se navodi, samo je finale Tim – Zverev u pandemijskoj 2020. godini imalo manju gledanost.

To su zabrinjavajući podaci za teniski svijet, budući da je sve bliže era u kojoj više neće nastupati bilo ko od najvećih zvijezda moderne ere ,,bijelog sporta“ – ni Đoković ni Nadal.

Poređenja radi, američko finale Sampras – Agasi iz 2002. godine pratilo je čak devet miliona Amerikanaca putem televizijskog prenosa. Podaci iz godine u godinu pokazuju, da je interesovanje američke publike za najpopularniji individualni sport na svijetu sve manje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve