Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Filipini šokirali Letoniju u Rigi

Letonija je propustila priliku da obezbijedi prvo mjesto u grupi, ali su zato gotovo sigurno otpisali Gruziju, koja mora u posljednjem kolu da pobijedi Filipine sa 19 razlike, da bi ušla u polufinale.

Kvalifikacioni mečevi za Olimpijske igre protiču u znaku iznenađenja, tako su Filipini priredili senzaciju u drugom kolu, pošto su večeras u Rigi savladali domaću Letoniju 89:80.

Letonija je propustila priliku da obezbijedi prvo mjesto u grupi, ali su zato gotovo sigurno otpisali Gruziju, koja mora u posljednjem kolu da pobijedi Filipine sa 19 razlike, da bi ušla u polufinale.

Letonci su u prvom kolu savladali Gruziju 83:55, ali su večeras odigrali veoma lošu utakmicu.

Filipini su od starta dominirali, nakon uvodne dionice imali su plus 16, a u trećoj četvrtini, maksimalnih 26 razlike 74:48.

U posljednoj četvrtini je Letonija zaprijetila, u dva navrata prišla na na minus 10, ali je Braunli odbio taj naleti i Filipini su mirno priveli meč kraju…

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Braunli sa 29 poena, a dodao je po devet skokova i asistencija.

Soto je ubacio 18, a Fahardo 11 poena.

Kod Letonije se istako Kuruc sa 18 poena. Zoriks, Strelnieks i David Bertans su postigli po 10 poena.

I Novi Zeland je priredio iznenađenje na kvalifikacionom turniru u Atini, pošto je savladao Hrvatsku 90:86, koja je dan ranije bila ubjedljivo bolja od Slovenije predvođene Lukom Dončićem (108:92).

Hrvatska bi nakon ovog neuspjeha mogla da zauzme drugo mjesto u grupi. To će se desiti ako Novi Zeland pobijedi i Sloveniju, što znači da će u polufinalu Sesarov tim igrati sa prvoplasiranim iz druge grupe, a to će najvjerovatnije biti domaćin Grčka.

Hrvati su većim dijelom meča kontrolisali dešavanja na parketu, ali su Novozelanđana posljednju četvrtinu dobili rezultatom 16:7 i stigli do velike pobjede.

Novi Zelend je predvodio Vebster sa 21 poenom, Ili je ubacio18, Mauriahhu-Leafa je dao 14, Vodanovič 11, a Vecel 10 poena.

Kod Hrvata se istakao Ivici Zubac sa 29 poena i 16 skokova, Šarić je ubacio 19, a Hezonja 16 koševa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve