Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

FIFA ne prašta – Partizan suspendovan do 2026!

Nešto je trulo u crno-bijelom taboru… Problemi se množe, postojeći jedva rešavaju! O brukanju imena i srozavanju ugleda izlišno je i pisati

FIFA nema milosti – Partizan je kažnjen zabranom registracije novajlija u naredna tri prelazna roka. Vicešampion Srbije, prema odluci svjetske kuće fudbala, moći će da računa na pojačanja tek od početka 2026. godine.

Kancelarija Partizana ima mogućnost da odmah postupi po pravosnažnim odlukama fudbalskih organa, izmiri konkretna dugovanja i ispuni uslove za ukidanje suspenzije.

Kazna teče od 17. aprila i tiče se neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Takumi Asanu.

U konačnoj izreci, Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je dugovanje i naložio Partizanu da isplati japanskog internacionalca i troškove postupka. Prethodno je FIFA presudila da se radi o sumi od oko 460.000 eura.

Partizan je sličan problem imao prije dvije godine. Dugovanje švajcarskom Luganu zbog transfera Filipa Holendera koštalo je crno-bijele 18-mjesečnom suspenzijom, takođe, izrečenom od FIFA. Klub je brzo reagovao i bez problema ušao u ljetnji prelazni rok 2022.Partizan je nedavno izgubio spor i sa Nemanjom Jovićem. Poslije Vijeća za rješavanje sporova, predmet je dospio i na Sud u Lozani.

Činjenica da se ponovo nalazi pod FIFA suspenzijom, jasno slika dubiozu i složenost problema u Humskoj. Uz ogromna dugovanja, Partizan gubi i sudske sporove, ukoliko hitno ne obezbijedi sredstva, neće moći da registruje pojačanja u prelaznom roku, čiji početak je zakazan za 13. jun.

Nešto je trulo u crno-bijelom taboru… Problemi se množe, postojeći jedva rešavaju! O brukanju imena i srozavanju ugleda izlišno je i pisati!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
01.06.2024-17:31 17:31

Gospodi iz Partizana to vam je “sredio”gazda suparnickog tabora patrijah Vucic.