Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Ferari slavi: Lekler trijumfovao u Monci poslije pet godina

Iza tandema Ferarija i Meklarena, bodove su još osvojili (redom) Luis Hamilton, Maks Ferstapen, Džordž Rasel, Serhio Peres, Aleksandar Albon i Kevin Magnusen

Vozač Ferarija Šarl Lekler slavio je u uzbudljivom finišu trke za Veliku nagradu Italije ispred Meklarenovog Oskara Pjastrija.

Vozači narandžastih bolida startovali su iz prvog reda, a Pjastri je već u prvoj krivini pretekao Norisa za vodeću poziciju.

Meklarenov dvojac mijenjao je pneumatike u posljednjem kvartalu trke – prvo Noris, pa Pjastri.

Ferarijevi piloti (Lekler, pa Sains) našli su se na čelu karavana, a Pjastrija to nije spriječilo da se primakne sinu legendarnog šampiona u reliju. Sačekao je Australijanac DRS zonu i pretekao Španca u finišu 45. kruga.

Ipak, nije Pjastri uspio da se izbori sa Leklerom u finišu, koji je uspio da bude najbrži iako nije mijenjao pneumatike kako su (vjerovatno) očekivali u Meklarenu. Bila je ovo šesta pobjeda vozaču iz Monaka u Formuli 1, a druga u Monci – poslije 2019.

Ako je Norisu za utjehu što je izgubio dvije pozicije, osvojio je bod za najbrži krug.

Iza tandema Ferarija i Meklarena, bodove su još osvojili (redom) Luis Hamilton, Maks Ferstapen, Džordž Rasel, Serhio Peres, Aleksandar Albon i Kevin Magnusen.

Samo Juki Cunoda nije stigao do cilja. Presudio je kontakt sa Nikom Hulkenbergom na startu, a Japancu su javili iz ekipe da će trku završiti u boksu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve