Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

EURO 2024: Portugal nakon penala srušio Sloveniju

Junak meča bio je golman Diogo Košta, odbranio je tri penala slovenačkim fudbalerima

Prvi put na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu stiglo se do penal završnice – nije bilo golova nakon 120 minuta u duelu Portugala i Slovenije pa je pobjednika odlučila penal serija – bolje su se snašli Portugalci i izboili plasman u četvrfinale.

Imali su Portugalci od starta terensku inicijativu, ali daleko od toga da su bili blizu gola.

Foto: Reuters

Zaprijetili su prvo preko Rubena Dijaša koji je unutar kaznenog prostora gađao drugu stativu Oblaka i poslao loptu pored gola.

U prvom dijelu i pokušaj Ronalda koji je prvo probao glavom, a potom i iz slobodnog udarca odakle je petostruki osvajač Zlatne lopte gađao malo preko gola.

Na drugoj strani, Slovenija je imala jedan opasan napad po desnoj strani kada je dodavanje Stojanovića prekinuo Mendeš, zatim i prodor Mlakara, kao i udarac Šeška sa oko 25 metara koji je završio pravo u Koštu.

Nastavila se dominacija Portugala i u drugom dijelu, kružili su izabranici Roberta Martinesa oko gola Slovenije, ali su predvođeni sjajnim Oblakom na golu uspijevali da se odbrane.

Veliku priliku imala je Slovenija i to preko Šeška u 62. minutu – pobjegao je Pepeu, stigao do šesnaesterca, ali kao da je izgubio snagu i šutirao pored gola.

Do kraja regularnog dijela imao je Ronaldo šansu u samom finišu ali je pucao pravo u Oblaka.

U prvom produžetku praktično uspavanka, sve do samog kraja, kada je Žota srušen u šesnaestercu Slovenije, Orsato pokazao na bijelu tačku – odgovornost je preuzeo Ronaldo i promašio, tačnije Oblak mu je skinuo udarac.

U drugom produžetku Slovenija je bila bliža golu – nevjerovatan promašaj Šeška u 115. minutu – izašao je sam pred golmana Portugala i veoma loše šutirao.

U penal završnici odmah je Iličić promašio na startu, Ronaldo potom opet uzeo loptu i ovoga puta pogodio u prvoj seriji.

I u drugoj seriji promašaj Slovenije – Balkoveca je zaustavio Košta. Bruno Fernandeš bio siguran za 2:0.

Foto: Reuters

Košta je i u trećoj seriji zaustavio Verbiča, a potom je Bernardo Silva bio siguran za pobjedu i plasman u četvrfinale gdje ih čeka Francuska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve