Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

EURO 2024: Fudbaleri Švajcarske pobijedili Italiju i plasirali se u četvrtfinale

Švajcarska je bila bolja 2:0 u prvom meču osmine finala u Berlinu

Vidjelo se u grupnoj fazi da Italija nema tim za samu završnicu Evropskog prvenstva – danas je to potvrdila Švajcarska koja je bila bolja 2:0 u prvom meču osmine finala u Berlinu.

Švajcarci su pokazali da nijesu slučajno u osmini finala – dominirali su od početka utakmice, imali posjed lopte i više šansi u prvom poluvremenu, a najbolju i najveću imao je Embolo koji je u 24. minutu izašao sam na Donarumu, ali je italijanski golman fantastičnom intervencijom sačuvao mrežu.

U 26. minutu Italijani su bili najkonkretniji kada je Kjeza gađao iskosa sa lijeve strane, ali je Akanđi izblokirao njegov udarac.

Švajcarci su za bolju igru i dominaciju konačno nagrađeni u 37. minutu, Vargas je proigrao Frojlera koji se ubacio iz drugog plana kroz sredinu, primio loptu i pogodio prvi ugao nemoćnog Donarume koji je samo zakačio loptu – 1:0.

Foto: EPA-EFE

U nadoknadi prvog poluvremena, Rider je iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane pokušao da iznenadi Italijane udarcem u prvi ugao, ali je ponovo Donaruma zakačio loptu, koja se od stative odbila od gola.

Samo 26 sekundi u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Švajcarcima da povedu 2:0, prelijep gol postigao je Vargas sa ivice šesnaesterca.

Foto: EPA/EFE

Malo je nedostajalo da Italija ni kriva ni dužna dođe do gola, u 52. minutu Šer je umalo zatresao svoju mrežu, ipak je saveznik bila stativa.

I do kraja meča više je prijetila Italija, ali nije uspjela da pronađe put do mreže.

Švajcarska će u četvfinalu igrati protiv pobjednika meča Engleska – Slovačka, a dule je 6. jula u Dizeldorfu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
EURO 2024: Njemačka u turbulentnom duelu savladala Dansku i izborila četvrtfinale – Pasus
29.06.2024-23:48 23:48

[…] Nakon što je Švajcarska izbacila Italiju u osmini finala Evropskog prvenstva, u četvrtfinale se plasirao i domaćin Njemačka savladavši Dansku 2:0. […]