Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

EURO 2024: Francuska autogolom u završnici do četvrtfinala

Trenutak odluke viđen je u 85. minutu – Kolo Muani je šutirao, ali je lopta zakačila iskusnog defanzivca Fertongena, promijenila pravac i završila u mreži

Djelovalo je da će duel osmine finala između Francuske i Belgije u Dizeldorfu otići u produžetke, do tog odlučujućeg 85. minuta nije bilo velikih prilika, a onda je Francuska ipak uspjela da izbori četvrfinale u “regularnom” dijelu – prelomio je autogol Fertongena, deveti na prvenstvu Evrope.

“Galski petlovi” su imali više loptu u nogama na startu, preuzeli inicijativu, ali nisu uspjeli to da krunišu golom u ranijoj fazi utakmice.

Izabranici Didijea Dešana dobili su čak tri žuta kartona u prvih pola sata, a Rabio će propustiti potencijalni meč četvrtfinala.

Prvi opasan napad imala je Francuska preko Grizmana koji je akciju završio promašenim dodavanjem, da bi nakon toga Embape sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

Belgija se “probudila” u drugom dijelu poluvremena, De Brujne je pokušao lukavo iz slobodnog udarca, nije se dao prevariti Menjon.

Najbolju priliku imali su Francuzi u 34. minutu – Tiram je poslije dobrog centaršuta Kundea glavom šutirao pored gola, dok je nakon toga udarac sa distance oprobao Čuameni koji je imao priliku i u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je unutar kaznenog prostora šutirao preko gola.

Nastavila je Francuska i u drugom poluvremenu da ima loptu, napada, stvara šanse, ali su Belgijanci uspijevali da se odbrane.

Znali su i da zaprijete Belgijanci, Karasko je bio u prilici u 61. minutu, došao do ivice peterca, pokušao da šutira, odlično ga je izblokirao Ernandes.

Pokušao je deset minuta kasnije i Lukaku, ali nije bilo problema za golmana Menjona.

Foto: Reuters

Trenutak odluke viđen je u 85. minutu – Kolo Muani je šutirao, ali je lopta zakačila iskusnog defanzivca Fertongena, promijenila pravac i završila u mreži.

Francuska će u četvrfinalu igrati protiv boljeg iz meča Portugal – Slovenija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve