Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

EP: Crnogorski strijelci nastupali u Osjeku

Za Boškovića i Novaka Devića ovo je bio debi na evropskoj sceni, a ujedno i najbolje izdanje predstavnika našeg tima na najvećem takmičenju na kontinentu. Bošković je “upucao” 565 krugova, a junior Novak Dević 551 krug

U nikad brojnijem sastavu crnogorski strijelci nastupili su u Osijeku na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem.

Foto: CDM.me

Na takmičenju koje je okupilo 582 strijelca iz 46 zemalja, Crnu Goru predstavljali su: Željko Tomović, Nemanja Obradović, Miljan Dević, Miloš Božović, Beba Dabetić, Anđela Miličković (svi puška), te Jelena Pantović, Nevena Šaranović, Jovana Popović, Gordana Belošević, Novak Dević, Blažo Tadić, Nikola Šaranović, Željko Miličković i Stanislav Bošković (pištolj).

Za Boškovića i Novaka Devića ovo je bio debi na evropskoj sceni, a ujedno i najbolje izdanje predstavnika našeg tima na najvećem takmičenju na kontinentu. Bošković je “upucao” 565 krugova, a junior Novak Dević 551 krug.

“Obojica već pola godine pucaju izuzetno dobro, pa ne čudi što su na svom prvom Evropskom prvenstvu pucali za svaku pohvalu. Imali smo solidnih nastupa i drugih članova nacionalnog tima, ostvareni su prijeko potrebni rezultati za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, ukupno devet, a opšti utisak govori da nikad kao sada naš nacionalni tim nije bio solidan i postojan, da nikada u reprezentaciji nijesmo u isto vrijeme imali više strijelaca s potencijalom da Crnoj Gori donesu toliko priželjkivanu medalju iz individualnih sportova. Imali su naši strijelci u Osijeku i važnu podršku, jer ih je posjetio i poželio im mnogo uspjeha ambasador Crne Gore u Zagrebu, Boro Vučinić sa saradnicima. Ovo je prvo veliko takmičenje u pred olimpijskoj godini od koje se mnogo očekuje, polako dolazi vrijeme da se naporan rad reprezentacije konačno isplati”, istakli su iz Streljačkog saveza Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve