Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Dukić: Jako do kraja, mogu do medal race regate

Dukića od medal race regate dijeli svega 15 bodova.

Velike borbe se nastavljaju na regatnom polju u Marseju.

Treći dan Olimpijskih igarača donio je žestoke okršaje 43 najbolja jedriličara planate, Milivoj Dukić je zauzeo sedmo i 32. mjesto, u generalnom plasmanu je na koti 18, a uoči završna dva dana i četiri regate, može da se nada plasmanu u TOP 10, odnosno medal race regatu.

Uslovi na regatnom polju su izuzetno zahtjevni, mijenjaju se iz sata u sat, pa kompletna flota ima velike oscilacije. Podatak je da Filip Jurišić, uzdanica Hrvatske, sa drugog, pao na 12. mjesto u generalnom plasmanu, najbolji je da ilustruje rečeno.

Dukić je bio sjajan u petoj regati, stigao je do cilja kao sedmi, pa je u tom momentu bio deseti u generalnom plasmanu. Uslijedili su problemi u šestoj regati, a u vrhunskoj konkurenciji je to jako teško nadoknaditi tokom trke, pa je Dukić zauzeo 32. mjesto.

“Iza nas je treći dan takmičenja na Olimpijskim igrama. Vjetar je bio izuzetno jak, uz velike talase. Prva regate je bila izvanredna, stigao sam do sedmog mjesta. Uslijedila je druga regata, ušao sam u blizak kontakt sa jednim od takmičara, prvu bovu sam okrenuo kao posljednji, borio sam se do kraja, stigao do 32. mjesta, nije zvučan rezultat, ali svaki bod je bitan. Boriću se jako do kraja Olimpijskih igara sa ciljem da stignem do medal race regate“, poručio je Dukić iz Marseja.

U ovom momentu, u TOP 10 su: Met Vern (Australija), Majkl Beket (Velika Britanija), Pavlos Kontides (Kipar), Stefano Peskeira (Peru), Tomas Sanders (Novi Zeland), Klemente Lakamara (Čile), Žan Baptis Bernaz (Fracuska), Džonatan Vadnai (Mađarska), Eduardo Markeš (Portugalija), Huan Maegli (Argentina).

Filip Jurišić je na koti 12, a Slovenac, Žan Luka Zelko, na koti 22. Slijede još dva dana, još četiri regate, a vidjeli smo da se je sve moguće i da se situacija mijenja iz regate u regatu. U ovom momentu, Dukića od medal race regate dijeli svega 15 bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve