Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Drobnjak: Čekaju nas kvalitetne provjere u Grčkoj

Već sedam dana sprovodimo pripreme. Polako privodimo kraju ovaj prvi mini-ciklus priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. Svakog dana je sve bolje i bolje, kazao je Igor Drobnjak, plejmejker naše reprezentacije

Prije tačno sedam dana crnogorska košarkaška reprezentacija počela je mini pripreme uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Naša reprezentacija u dobrom raspoloženju sprovodi sve zamisli stručnog štaba, na čelu sa selektorom Boškom Radovićem, a u ,,Areni” treniraće još sjutra, nakon čega slijedi put za Atinu.

“Već sedam dana sprovodimo pripreme. Polako privodimo kraju ovaj prvi mini-ciklus priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. Svakog dana je sve bolje i bolje”, kazao je Igor Drobnjak, plejmejker naše reprezentacije.

Crnogorski košarkaši u ponedjeljak rano ujutro otputovaće za Atinu, gdje ih u u utorak i srijedu očekuje nastup na Akropolis kupu, u okviru kojeg će imati dva meča i to protiv domaćina – selekcije Grčke, a dan kasnije rival će biti Bahami. Utakmice na Akropolis kupu biće jedine provjere pred turnir u Rigi.

“Za dva dana putujemo u Grčku. Tamo ćemo imati dvije provjere – protiv Grčke i Bahama. Znamo da su obje selekcije kvalitetne, tako da će to biti dobri protivnici, a samim tim to će nam biti dobre provjere prije kvalifikacija u Rigi”, naglasio je prvotimac SC Derbija.

Prvi put u istoriji naši košarkaši imaju priliku da budu učesnici Olimpijskih igara -Crna Gora će od 2. do 7. jula u Rigi igrati odlučujuće mečeve. Ipak, naša selekcija biće prilično podmlađena, tako da je čeka težak zadatak.

“Mislim da sus vi upoznati da je ekipa podmlađena. Smatram da to treba da bude motiv više i za borbu, želju i volju. Plasman na Olimpijske igre bio bi velika kruna kvalitetnih igara reprezentacije. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta smo spremni”, dodao je Drobnjak.

Izabranici Boška Radovića u grupi su sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe odlaze u polufinale, a pobjednik turnira ide u Pariz na Igre.

“Upoznajemo se polako sa Kamerunom i Brazilom. To su dvije kvalitetne reprezentacije. Ali, prvo idemo u Grčku na pripremni turnir, koji će nam mnogo pomoći da vidimo šta dalje”, istakao je Drobnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve