Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Dragan Stojković voli novac više od Srbije

Poslije Evropskog prvenstva proradio je ogromni ego Stojkovića, koji je on teško skrivao i dok je bio reprezentativac, pogotovo kasnije kao predsjednik FSS i čelnik Crvene zvezde.

Patriotizam Dragana Stojkovića, ali i svih kadrovika Crvene zvezde u FSS najlakše je testirati novcem.

Čim osjete miris novca, mogućnost zarade miliona, zaborave na patriotizam i krenu u halapljivo grabljenje zelenih novčanica, ali i drugih valuta kojim je moguće uvećati finansijski saldo na bankovnom računu.

Nakon halapljivosti Crvene zvezde na ispitu je pao i patriotizam Dragana Stojkovića, koji nakon brodoloma na Evropskom prvenstvu tokom kojeg su njegovi fudbaleri imali najznačajnija izdanja u noćnim provodima, odlučio da ostane ne mjestu selektora iako ga na toj poziciji više skoro niko ne želi.

Poslije Evropskog prvenstva proradio je ogromni ego Stojkovića, koji je on teško skrivao i dok je bio reprezentativac, pogotovo kasnije kao predsjednik FSS i čelnik Crvene zvezde.

Zbog toga je čestro bio u ozbiljnim sukobima sa najbližim saradnicima – Zvezdanom Terzićem, i Draganom Džajićem i pravo je čudo kako zajedno sa njima nije omirisao čari zatvorskog života.

Stojković i Džajić su krajem prve decenije vijeka optuživali jedan drugog za teški kriminal, ali se tada finansijska inspekcija i kriminalna policija nijesu umješale, a mogli su pronaći mnogo toga i u poslovanju FSS i Crvene zvezde, a vrlo moguće i dokumenta o načinima osvajanja titula u tom periodu.

Stojković je neposredno pred EURO 2024 otkrio da je imao i druge ponude, ali on više od dobrih ponuda voli Srbiju u kojoj može da se podijeli 16 miliona koje iz kase FSS nestanu bez traga i da se u taj događaj ne umješa policija.

“Odbio sam ponude u martu zbog FSS. Mogao sam da zaradim mnogo više novca, ali to nije bio moj motiv. Drago mi je da predstavljam zemlju”, rekao je tada Stojković.

Sada već neželjeni selektor smatra da je reprezentacija igrala odlično u Njemačkoj i da nije imala sreću.

Razlog zbog kojeg ostaje sasvim sigurno nije Srbija već oni milioni kojih ne želi da se odrekne, iako je kroz igračku i trenersku karijeru u Japanu zaradio mnogo novca.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
02.07.2024-19:16 19:16

Kolko sam mogao “skontati iz pisanja”a rečeno po domaći Stojković je gu*Ica kad su pare u pitanju tj.euro moneta.

Novinarcic
02.07.2024-23:48 23:48

Vidi se da “novinar” opet nema pojma… Upravo bi Piksi uzeo veliki novac ako ne bi ostao selektor, jer ima takvu odredbu u ugovoru