Utorak, 2 Jula, 2024
Rubrika:

Dobar otpor Crne Gore protiv Belgije u drugom poluvremenu

Belgija je u prvom poluvremenu potpuno nadigrala našu selekciji i mogla da ima mnogo ubjedljivije vođstvo od 1:0, ali je na našem golu odličan bio golman Šarkić

Belgija je večeras u prijateljskoj utakmici u Briselu pobijedila Crnu Goru sa 2:0 (1:0), ali je naša selekcija odigrala veoma dobro u drugih 45 minuta i imala nekoliko prilika i da izjednači i izvuče povoljniji rezultat.

Belgija je u prvom poluvremenu potpuno nadigrala našu selekciji i mogla da ima mnogo ubjedljivije vođstvo od 1:0, ali je na našem golu odličan bio golman Šarkić

U drugih 45 minuta igrali smo znatno kvalitetnije i ofanzivnije, i propustili nekoliko prilika da izjednačimo, možda čak i preokrenemo rezultat, ali nijesmo postigli pogodak,

Konačnih 2:0 Belgija je postavila u nadoknadi vremena iz opravdano dosuđenog, ali nepotrebnog penala kojeg je skrivio Bakić.

Belgija je nadigrala Crnu Goru u prvom poluvremenu, ali je do vođstva stigla tek u 44. minutu nakon greške naše odbrane Šarkića je avladao Kevin de Brujne.

“Znali smo da igramo protiv reprezentacije koja je u vrhu svjetskog fudbala. Prvo poluvreme smo im poklonili, ali važno je drugo, jer smo odigrali dobro, imali prilike da izjednačimo i pokazali smo da sa ovim igračima koji su nedostajali možemo igrati sa svakim. Šteta zbog penala na kraju, ali vidjeli smo i dobre i loše stvari tokom meča”, kazao je nakon utakmice selektor Psorinečki.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore

 

“Imali smo šanse u drugom pluvremenu, šteta što nismo dali golove, imali su šanse Osmajić, sam, potom Krstović i igrom u tom dijelu igre moram biti zadovoljan”, zaključio je Prosinečki.

U prvom poluvremenu naš najbolji igrač bio je golman Matija Šarkić koji je pokazao da se na njega mora računati i da će od njega crnogorski fudbal imati još mnogo toga lijepog u dresu sa državnim grbom.

“Zadovoljan sam kako smo odigrali u drugom poluvremenu i svojom partijom. Igrao sam u Belgiji poznajem ovu zemlju, i drago mi je što smo igrali večeras ovdje. U selekciji Belgije ima nekoliko igrača sa kojima sam igrao, tako da ćemo pričati poslije utakmice”, kazao je golman Marija Šarkić.

Crna Gora je već na počletku drugog poluvremena pokazala kvalitet, Jovetić je bio u dobroj prilici da ugrozi gol Belgije, ali je u posljednjem trenutku zaustavljen prekršajem.

U tom 50. minutu Jovetić je izveo slobodan udarac sa nekih 19 metara, ali je lopta završila u korneru i ostalo je 1:0.

Imao je Jovetić i u 47. minutu šut iz voleja, ali je lopta otišla preko prečke.

Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu Osmajić je bio sam pred golom Belgije, malo iskosa šutirao, ali Kasels loptu krajnjim naporom skrenuo u korner.

Samo šest minuta kasnije i Krstović je propustio da izjednači rezultat…

 

.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve