Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Đokoviću na putu do zlata Nadal i Alkaras

Ako se plasira u treće kolo, Đokovićev rival mogao bi da bude Artur Fils, dok bi protivnik u četvrtfinalu mogao da bude osmi nosilac - Stefanos Cicipas.

Najbolji svjetski teniser u istoriji Novak Đoković i Španac Rafael Nadal mogli bi da igraju međusobno u drugom kolu olimpijskog turnira u Parizu.

Nasilno ugurani na olimpijski turnir, iako ne ispunjavaju osnovne uslove za učešće Olimpijskim igrama Nadal i Karlos Alkaras mogli bi da budu rivali Đokovića na putu do olimpijskog zlata koje toliko priželjkuje.

Osnovni uslov za učešće na Olimpijskim igrama je igranje za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje, a to nijesu u posljednje dvije godine uradili, ni Nadal, ni Alkaras, ali su i pored toga protekcijom ugurani na olimpijski turnir sa kojeg su izbačeni teniseri koji su ispunjavali sve uslove.

Današnjim žrijebom je odlučeno da će Đoković u prvom kolu igrati protiv Australijanca Ebdena, a Nadal protiv Mađara Fučoviča. Ako preskoče prvu prepreku, onda će u drugom kolu, u direktnom duelu, odlučiti o putniku u narednu rundu.

Ako se plasira u treće kolo, Đokovićev rival mogao bi da bude Artur Fils, dok bi protivnik u četvrtfinalu mogao da bude osmi nosilac – Stefanos Cicipas.

Potencijalni rival Đokovića u polufinalu mogao bi da bude aktuelni olimpijski šampion Aleksandar Zverev, koji je srpskog tenisera savladao u polufinalu OI prije tri godine u Tokiju.

Đoković je na žrijebu prvi nosilac, dok je drugi nosilac Španac Karlos Alkaras.

Alkaras će na startu igrati protiv Libanca Habiba. Potencijalni rival u četvrtfinalu mu je De Minor, a u polufinalu Danil Medvedev.

Teniski turnir počinje 27. jula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve