Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Đoković rutinski protiv Nadala do trećeg kola

Đoković je 31. puta u karijeri pobijedio najvećeg teniskog rivala, treći put na šljaci "Filip Šatrijea" i obezbijedio plasman u osminu finala Olimpijskih igara - 6:1, 6:4.

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su danas vjerovatno svoj “posljednji tango u Parizu” i vjerovatno stavili tačku na međusobne teniske duele, a bilo ih je ukupno 60.

Đoković je 31. puta u karijeri pobijedio najvećeg teniskog rivala, treći put na šljaci “Filip Šatrijea” i obezbijedio plasman u osminu finala Olimpijskih igara – 6:1, 6:4.

Mogao je Đoković da mnogo ranije završi meč, ali se stiče utisak da mu je prepustio jedan gem u prvom setu i da je kod rezultata 4:0 isto učinio u drugom i na taj način dao krila Nadalu, koji je pomalo neočekivano stigao do 4:4.

Ipak, u završnici drugog seta Đoković se uozbiljio i rutniski meč riješio u svoju korist.

Nadal je najavio da je ovo njegova posljednja teniska sezona i teško je pčekivati da će dvojica tenisera igrati više između sebe, ali je i današnji meč pokazao mnogo toga lijepog što su dvojica teniskih velemajstora dali svjetskom sportu.

Bilo je i danas sajnih poteza dvojice tenisera koji imaju ukupno 75 godina (vjerovatno najstariji teniski meč u istoriji Olimpijskih igara), ali i čpsortskih poteza, poput onog Đokovića sa početka meča kada je na brejk poen obrisao loptu nakon dosuđenog auta i priznanja da je Nadalova lopta bila dobra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve