Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Đoković brani titulu na US openu i ruši rekord Margaret Kort

Đoković u Njujork dolazi potpuno rasterećen, bez obzira što u 2024. godini još nije osvojio nijedan ATP turnir, nakon trijumfa na Olimpijskim igrama u Parizu i ispunjenja glavnog zadatka u sezoni koja je u toku.

Ukoliko njegova povreda nije ozniljnije prirode Novak Đoković biće prvi favorit za osvajanja US opena, koji sjutra počinje u Njujorku.

Đoković u Njujork dolazi potpuno rasterećen, bez obzira što u 2024. godini još nije osvojio nijedan ATP turnir, nakon trijumfa na Olimpijskim igrama u Parizu i ispunjenja glavnog zadatka u sezoni koja je u toku.

Đoković je u karijeri osvojio ukupno 99 titula i 24. Grend slem trofeja, a od sjutra na US openu ima za cilj da u istoriju pošalje i rekord Margaret Kort i sa 25. Grend slem trofejom, petim na US openu, ostane usamljen na vrhu najuspješnijih tenisera u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ako je neko i pomislio da će njegova glad za trofejima prestati nakon trijumfa u Parizu, grno se prvario, Đoković će potpuno rasterećen, vječito gladan rekorda, pokupati da do kraja karijeri obori još neke istorijske barijere  – poput 109 ATP titula Amerikanca Džimija Konorsa ili 506 nedjelja na prvom mjestu Majka Brajana u muškom dublu.

“Ljudi bi me pitali: ‘ Sad kada ste u osnovi osvojili sve sa zlatnom medaljom, šta još možete osvojiti?’. Još uvijek osjećam poriv. Još uvijek imam takmičarski duh. I dalje želim da ostvarim nove istorijske rezultate i da uživam na turneji”, kazao je Đoković juče u Njujorku.

Prvi nosilac US opena i prvi reket svijeta Italijan Janik Siner na posljednji Grend slem sezone dolazi sa oreolom krivca, a ne šampiona, poslije doping skandala u Indijan Velsu.

U lov na petu krunu na terenima Flešing Medovza Đoković kreće protiv Moldavca Albota, a meč če se igrati na centralnom terenu “Artur Eš”.

Ukoliko trijumfuje u Njujorku Đoković će biti prvi teniser koji je odbranio titulu na US openu još od 2008. godine kada je Rodžer Federer nanizao pet titula od 2004-08.

“Nisam znao da tako dugo niko nije odbranio titulu u Njujorku, nadam se da će se to promijeniti ove godine”, kazao je Đoković.

Očekuje se da mu najveća prepreka na putu do titule i ovog puta bude Španac Karlos Alkaras, koji već ima četiri Grend slem trofeja, ali i isto toliko poraza u međusobnim duelima od Đokovića, u sedam mečeva, uključujući i finale na Olimpijskim igrama.

“Bilo je to jedno od najvažnijih finala u mom životu. Ne znam hoće li mi se opet ukazati prilika, igra se na svake četiri godine. Tjesan meč, imao sam prilike, bilo je teško nositi se s time. Novak je to zaslužio, imao sam preko puta sebe stvarno odličnog igrača. U danima poslije shvatio sam da moram da budem ponosan na srebrnu medalju, da nastavim dalje, da učim iz tog poraza i da budem bolji u slijedećem velikom meču”, kazao je Alkaras.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve