Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Dinamo u Minhenu primio “tuce” golova, sudije priznale “samo” devet

Dinamo je sinoć postao prvi tim koji je primio devet golova u istoriji takmičenja u Ligi šampiona, a pored toga doživio je i najteži poraz u istoriji.

Ako je Dinamo najkvalitetniji tim sa prostora bivše Jugoslavije i najbolje rangiran klub na UEFA rejting listi, jasno je da situacija u klupskom fudbalu na ovim prostorima nije ružičasta, naprotiv.

Bajern je do nogu potukao Dinamo koji porazom od “samo” 9:2 mora biti još i zadovoljan, jer je on mogao izgubiti i ubjedljivije.

Dinamo je sinoć postao prvi tim koji je primio devet golova u istoriji takmičenja u Ligi šampiona, a pored toga doživio je i najteži poraz u istoriji.

Još pogubnije po zagrebačke “modre” djeluje činjenica da se njihova mreža sinoć u Minhenu zatresla ukupno 12 puta, ali su tri gola Bajerna poništena, tako da je poraz mogao biti još ubjedljiviji, uz to fudbaleri njemačkog velikana su propustili i nekoliko zaista velikih prilika.

Hrvatski mediji su šokirani konačnim ishodom premijernog nastupa Dinama u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Poraz Dinama je šokantniji, pogotovo što je nakon šest minuta drugog poluvremena na semaforu pisalo obećavajućih 3:2, ali je odmah nakon toga usljedio potop.

Dva gola Dinama u uvodnim minutima drugog poluvremena samo su dodatno motivisale fudbalere Bajerna da pred svojim navijačima na “Alijans areni” demonstriraju silu.

“Bayern – Dinamo 9:2: Debakl i najteži europski poraz ‘modrih’! Nemilosrdni Bavarci zabili devet”, naslov je portala 24sata.hr, a naslov Jutarnjeg lista glasi:

Neviđeni užas u Minhenu – Dinamo doživio najteži poraz u povijesti kluba. Modri primili devet golova.

Dinamo je tako postao prvi klub u istoriji koji je u Ligi šampiona primio devet golova, odnosno Bajern je prvi klub koji je postigao devet pogodaka na jednom meču.

U istoriji Dinamo je najubjedljiviji poraz doživio 1980. godine u prijateljskom meču, odnosno na čuvenom “Mostrarskom turniru”, kada je svoj dan imao Blaž Slišković i pet puta zatresao mrežu Zagrepčana, a konačan rezultat je bio identičan kao u Minhenu – 9:2.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve