Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Dečić može da eliminiše Helsinki

Za razliku od ranijih godina više nema prvila gola u gostima, i sada je lakše igrati kada je zaostatak iz prvog meča 1:0, ali prvo treba nadoknaditi zaostatak. 

Do trećeg kola kvalifikacija za evropske kupove stigli su šampion Dečić i vicešampion Mornar – Barani su sinoć završili evropsku sezonu, a fudbaleri iz Tuzi večeras imaju zadatak da nadoknade gol zaostatka iz Helsinkija.

Dečić sjutra će u Nikšiću igra revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Helsinkija, koji je u prvom okršaju u Finskoj slavio sa 1:0.

Trener Milorad Peković je svjestan de bi plasman u četvrto kolo Lige konferencija značio mnogo za klub, ali i crnogorski fudbal.

”Svjesni smo svi koliko je važna sjutrašnja utakmica i da bi eventualnim prolaskom uradili veliku stvar, kako za nas, kao tim, klub, tako i za sve ljubitelje fudbala u Crnoj Gori. Opet, sa druge strane, ne smijemo da budemo previše euforični, da krenemo na sve ili ništa od prvog minuta”, kazao je Peković.

Za razliku od ranijih godina više nema prvila gola u gostima, i sada je lakše igrati kada je zaostatak iz prvog meča 1:0, ali svejedno prvo treba nadoknaditi zaostatak.

“Moramo da budemo pametni, hrabri u isto vrijeme, zato što jurimo taj gol zaostatka. Priprema je drugačija nego za ostale utakmice. Moramo da budemo pametni, zato što ekipa Helsinkija će drugačije igrati. Mi moramo biti ofanzivniji, pa će oni imati prostora prema naprijed. Imaju brze, hitre igrače i znaju to da iskoriste. Od prvog momenta moramo da budemo pametni, u isto vrijeme da imamo samopouzdanja koje smo stekli u prethodnim utakmicama. Da probamo da napravimo iskorak i da se svi na kraju radujemo”, optimista je Peković.

Dečić su u Finskoj poništena su dva pogotka, jedan zbog ofsajada, drugi zbog prekršaja koji mu je prethodio, tako da je već tada nagovjestio da može ravnopravno da igra sa Helsinkijem koji je početkom drugog poluvremena iskoristio prvu šansu na utakmici.

”Sigurno da smo odigrali dobru utakmicu protiv jako dobre ekipe. U drugom poluvremenu smo nametnuli svoj kvalitet, svoj ritam, imali smo posjed. Primili smo taj gol, poslije gola smo konsolidovali redove. Bili smo disciplinovani. Preuzeli posjed, imali neke šanse, ta dva poništena gola i to nam daje razlog da vjerujemo da možemo, daje nam samopouzdanje da možemo da igramo sa ekipama na ovom nivou. Da ponovimo tu igru od prije sedam dana i da se radujemo svi”, poruka je trenera Tuzana.

Na kraju je pozvao i navijače da dođu u Nikšić jer će njihova podrška biti veoma važna u ovom duelu.

”Sigurno da bi drugačija priča bila da igramo na našem stadionu, pred domaćim navijačima. Situacija je takva kakva jeste, moramo da se prilagođavamo. Mislim da i u Nikšiću ono što je bitno, uslovi su dobri, može da se igra dobar fudbal. Nadam se da će i tamo da dođe dosta navijača da nas podrži” zaključio je Peković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve