Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Danka Kovinić: Zadovoljna sam što sam danas ovdje

Kovinić nije igrala 10 mjeseci i to se osjetilo danas u meču prvog kola olimpijskog turnira, pa je Marije Sakari lako pobijedila sa 2:0 za samo 58 minuta igre.

Duga pauza zbog povrede učinila je svoje i naša najbolja teniserka Danka Kovinić nije imala priliku danas da ozbiljnije ugrozi pobjedu osme teniserke svijeta Grkinje Marije Sakari.

Kovinić nije igrala 10 mjeseci i to se osjetilo danas u meču prvog kola olimpijskog turnira, pa je Marije Sakari lako pobijedila sa 2:0 za samo 58 minuta igre.

“Zadovoljna sam samim tim što sam ovdje danas, poslije tolike pauze. Nije lako vratiti se i biti na visokom nivou. Marija Sakari je težak protivnik, nezgodan igrač. Pogotovo što je moj servis, koji je trebalo da bude 180-183, bio 162 kilometra na čas. Ne zato što sam imala bol, nego tijelo još nije naviklo da može više. Treba mi još vremena da se vratim na 100 odsto. Žao mi je što Olimpijske igre nisu bile nešto kasnije. Ponosna sam na sebe, jer znam kroz šta sam prošla posljednjih deset mjeseci da bih bila ovdje”, rekla je Kovinić nakon meča protiv Sakari.

I pored toga što je igrala protiv mnogo poznatije Grkinje Danka Kovinić je imala podršku navijača sa tribina stadiona “Suzan Leglen”.

“Ambijent je bio odličan, uvijek Francuzi navijaju za mene kada igram Rolan Garos. Bila sam malo iznenađena, ali su vjerovatno više navijali, jer su vidjeli da se mučim da nađem ritam i svoj tenis, hvala im. Hvala i našim sportistima, koji su došli da me bodre. To mi je značilo. Nažalost, nisam im pokazala tenis koji znam da igram, ali nadam se da će biti još prilike za to.”

Crnogorska teniserka je zbog duge pauze doživjela strmoglav pad na WTA listi, ali i pored toga ne odustaje i planira u septembru povratak na WTA turnire.

“Krajem septembra ću igrati turnire niže kategorije, da bih ušla u ritam, osjetila poene i svoju igru opet. Nadam se da ću, kada krenu turniri u Južnoj Americi, u oktobru i novembru, učestvovati na turnirima WTA 125 kateogrije. Ako sve bude kako treba koristiću svoj specijalni renking za Australijan open. Vidjeću poslije kako budem napredovala, kako mi renking bude napredovao. Mislim da neće biti lako, jer vjerovatno neću imati rang uopšte, tako da ću početi od najmanjih turnira. Biće dug put, samo da tijelo bude zdravo, da me sluša. Željna sam, imam novu energiju u timu, ljude koji žele da se dokažu”, zaključila je Danka Kovinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
28.07.2024-15:07 15:07

Danka, Ti si naša voljena i poštovana SPORTISKINJA – VOLE TE I POŠTUJU, CRNOGORKE I CRNOGORCI!

Monika
28.07.2024-15:22 15:22

Nek si ti nama ozdravila a na olimpijadi važno je učestvovat,,, a bogumi i okitit se medaljom. E e