Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Danka Kovinić u podne na “Suzan Leglenu”

Kovinić je predstavljala Crnu Goru i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prije osam godine, u Tokiju je nije bilo zbog povrede, sada je ponovo u olimpijskom selu kao jedna od tri crnogorske dame na najvećoj smotri sportista.

Najbolja crnogorska teniserka u istoriji Danka Kovinić nakon duge pauze zbog povrede otputovala je na Olimpijske igre, gdje će danas u podne na “Suzan Leglenu” igrati protiv Grkinje Marije Sakari meč prvog kola olimpijskig turnira u Parizu.

Kovinić je predstavljala Crnu Goru i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prije osam godine, u Tokiju je nije bilo zbog povrede, sada je ponovo u olimpijskom selu kao jedna od tri crnogorske dame na najvećoj smotri sportista.

Nažalost, juče je već u prvom kolu svoje učešće završila Bojana Gojković, koja nije imala sreće u žrijebu, a veoma neugodnu rivalku dobila je i Kovinić koja igra protiv osme teniserke svijeta – Sakari.

“Osjećam se dobro. Imala sam nekoliko sparing mečeva, prošli su solidno i sigurno mi je trebalo još vremena da prođe pa da se osjećam sigurnije i da više vjerujem i svom tijelu i svom tenisu. Ali, ovo su OI i vjerovatno će neki adrenalin na meču da mi pomogne da izdanje bude bolje od onoga što očekujem. Mene jedino zanima kakav će biti moj nivo tenisa. I jedino to može da mi unese neki nemir. Čisto jer 10 mjeseci se nisam takmičila… Sada samo osjećam pozitivnu energiju i energiju cijelog tima i delegacije”, kazala je Danka Kovinić.

Crnogorska teniserka je prije dvije noći u društvu jedriličara Milivoja Dukića nosila našu zastavu na cirkuskoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.

Plovidba brodiovima, čamcima i barkicama, zavosno od delegacije pretvorilo se u paradu kiča samo na francuski način, ali to nikako ne umanjuje čast koju je imala naša teniserka na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

Naša teniserka je već igrala protiv Sakari i zna kako se pobjeđuje Grkinja, tako da neće biti iznenađenje ako iznenadi danas na “Suzan Leglenu” i prođe u drugu rundu.

“Sastale smo se nekoliko puta i mislim da nam je skor 2:2. Znam kako igra i šta mogu da očekujem, generalno idem sa nekom najosnovnijom taktikom, ali fokus je na meni – da odradim sve što mogu i da maksimalno uživam na terenu. Bitno je da vidim koliko mogu, koliko sam uradila u ovom periodu i da dam sve – u to ne sumnjam, kao i da se polako spremam za povratak na teren i takmičenjima”, zaključila je Danka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve