Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Danka Kovinić: Mnogo mi znači što ću učestvovati na Olimpijskim igrama

Danka Kovinić na terenu nije bila još od 28. avgusta 2023. kada je izgubila od Loren Dejvis u prvom kolu US Opena u Njujorku.

Naša najbolja tensierka u istoriji Danka Kovinić nakon duže pauze zbog povrede ponovo će izaći na teren i to na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kao što je poznato Danka Kovinić na terenu nije bila još od 28. avgusta 2023. kada je izgubila od Loren Dejvis u prvom kolu US Opena u Njujorku.

Neobičan ali neodoljiv povratak desio se za Kovinić jer je petog juna stigla sjajna vijest da je Novljanka dobila specijalnu pozivnicu Međunarodnog olimpijskog komiteta.

“Mnogo mi znači što ću učestvovati na Olimpijskim igrama baš zbog toga jer je pauza bila duga i zato što sam tokom prethodnih godina imala ,,rank“ za olimpijske igre. Nastup na Igrama u Tokiju 2021. morala sam da otkažem zbog iste ove povrede, koja se desila tada pred sami polazak. Odlazak u Pariz doživljavam kao nagradu za sav trud posljednjih godina i peh zbog kojeg nijesam otišla u Tokio”, počela je Kovinić za Olimpijski magazin.

Danka je imala jake bolove u leđima, nakon čega je prošle godine u septembru presjekla i odlučila da ide na duži oporavak.

“Nijesam previše pratila, ne zato što mi je bilo teško da gledam, već zato što sam bila fokusirana na oporavak i prijalo mi je da se isključim iz cijelog tog režima u kojem sam bila godinama. Pratila sam samo veće turnire i grend slemove”, ističe Danka.

Kovinić je upitana koliko može od sebe da očekuje na ovim igrama?

“Što se tiče Olimpijskih igara, ne znam što mogu da očekujem jer će mi to biti prvi mečevi nakon skoro godinu pauze. Nažalost, neću imati vremena da odigram pripremni turnir pred Pariz. Imaću dosta sparing mečeva, ali nažalost ne i neki zvanični. Neću stići da ga odigram jer je oporavak dosta potrajao. Samim tim ne znam što bih mogla da očekujem, kakav nastup i rezultat u prvom kolu, i čemu mogu da se nadam na Olimpijskim igrama. Ali zaista sam srećna što uopšte imam priliku da nastupim u Parizu”, dodaje je Kovinić.

Ovo će Danki biti drugi put da igra na OI jer je debitobala 2016. godine.

“Prelijepo iskustvo, nešto što se ne zaboravlja. Mislim da ni gledaoci koji su na tribinama ne zaboravljaju prisustvo na Olimpijskim igrama, a možete da zamislite kako je tek učesnicima. Cijeli doživljaj – putovanje s kolegama iz svoje države, to što ste dio velikog, svjetskog tima sportista, zaista je sve to posebno. Pogotovo je otvaranje Igara nešto što dugo ostaje urezano u sjećanje, čak i ako se ne osvoji medalja o kojoj svi pričaju i sanjaju to ostaje sjajno iskustvo”, evocirala je Kovinić uspomene iz Brazila prije osam godina.

Zatim je prokomentarisala i najbolju teniserku na svijetu Igu Švjontek koja važi za glavnu favoritkinju za osvajanje zlata.

“Dominantna je ne samo na Rolan Garosu, već i na ostalim turnirima, dosta odudara od svih ostalih teniserki, najokonstantija je, pokazuje zaista visok nivo tenisa i mislim da je favorit za osvajanje. Ipak, drugačije su emocije kad su Olimpijske igre u pitanju, iako i na svakom turniru predstavljamo državu. Ovo je, međutim, nešto posebno i pitanje je kako će ko odreagovati na pritisak i emocije. Svakako, mislim da je igrački veliki favorit u Parizu”, zaključila je Danka Kovinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve