Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Dalić objavio finalni spisak Hrvatske za Euro, oporavak bitnog igrača obradovao je navijače

Hrvatska se na Evropskom prvenstvu u grupi nalazi sa Španijom, Italijom i Albanijom. Evropsko prvenstvo će otvoriti u subotu duelom protiv Španije, a prije toga ostaje joj danas da odigra prijateljski meč protiv Portugala

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je finalni spisak od 26 imena koja će nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Dalić je na startu priprema za Euro imao prošireni spisak s igračima koji su dobili i pretpozive, a sada ga je skratio na finalnih 26 imena koja idu u borbu.

Od bitnih promjena, važno je naglasiti da se veznjak Torina Nikola Vlašić uspio oporaviti i “upao” je na spisak u posljednji čas. S druge strane, bivši reprezentativac BiH Petar Sučić ostao je bez poziva, iako se nadao dok je bio na širem spisku.

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Odbrana: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Lecce), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mateo Kovačić (Manchester City), Lovro Majer (Wolfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (Salzburg), Nikola Vlašić (Torino)

Napad: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka).

Hrvatska se na Evropskom prvenstvu u grupi nalazi sa Španijom, Italijom i Albanijom. Evropsko prvenstvo će otvoriti u subotu duelom protiv Španije, a prije toga ostaje joj danas da odigra prijateljski meč protiv Portugala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve