Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda u Ligi šampiona služi za popravljanje gol razlike

Crvena zvezda ove sezone igra četvrti put Ligu šampiona i u gostima ima katastrofalan bilans od svih 10 poraza, uz pogubnu gol razlika 4:34.

Fudbaleri Crvene zvezde i ove sezone zahvaljujući namještenom žrijebu u plej-ofu kvalifikacija zalutali su u Ligu šampiona u kojoj uglavnom služe za popravljanje gol razlike.

Crvena zvezda ove sezone igra četvrti put Ligu šampiona i u gostima ima katastrofalan bilans od svih 10 poraza, uz pogubnu gol razlika 4:34.

Crvena zvezda je 12 godina državni projekat, ali ni nakon stotine miliona eura koje se u taj kluba legalnim i nelegalnim tokovima slivaju iz državne kase u klupski budžet nije uspjela da odmakne dalje od kante za popravljanje gol razlike na mečevima Lige šampiona, pogotovo u gostima.

Sve je počelo od gostovanja PSŽ (1:6) na utakmici koja se tada našla i pod istragom UEFA zbog sumnje u namještanje, ali je Aleksandar Čeferin čitav slučaj zataškao.

Usljedili su mečevi u Liverpulu (0:4) i na kraju Napoliju (1:3) u kojima je Crvena zvezda mogla lagano da primi dvocifren broj golova.

NIje bilo bolje ni sljedeće sezone  – uz mnogo sreće Crvena zvezda je gostovala Bajernu izgubila samo sa 3:0, potom od Totenhema (0:5), pa je u Atini od Olimpijakosa u meču koji je odlučivao putnika u Ligu Evrope poražena sa 1:0.

Pretpošle sezone crveno-beliu su gostovali Mančester sitiju (1:3), dok su neočekivani poraz doživeli u Bernu od Jang Bojsa gde se očekivalo da će makar izvući remi, ali je na kraju bilo 0:2.

Prošle sezone crveno-bijeli su gostovali Mančester sitiju uz mnogo sreće izgubili sa 1:3, iako je Gvardiola izveo kombinovan tim na teren, poraženi su i u Njemačkoj istim rezultatom od Lajpciga, a potom su potpuno nemoćni bili i u Bernu protiv Jang Bojsa i izgubili sa 2:0.

Sinoć su poraženi i u Milanu od Intera koji je postigao četiri gola igrajući sa pola snage protiv tima za koji su nadobudni Zvezdan Terzić i Vladan Milojević potpomognuti srpskim medijima tvrdili da nije viđen na ovim prostorima od Barija 1991. godine.

Floskula koju Terzić ponavlja već nekoliko godina kako bi na taj način opravdao enormna državna uloganja u prelaznim rokovima, ali ga rezultati na evropskoj sceni iz sezone u sezonu demantuju.

Pod vođstvom Zvezdana Terzića Crvena zvezda sve više liči na klub za seosku ligu, bez vizije i stvarnog kvaliteta, ali kao dobra prilika za izvlačenja novca iz državnih rezervi i još bolja prilika za pranje para sumnjivog porijekla poput onog ugovora sa fantomskom firmom o pozajmici od 10 miliona eura.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve